Presentation

”Jobbet på Avonova har gett mig mer livsrum”

Publicerad 27 oktober 2016

Bjarne Paulsson, företagsläkare på Avonova. Foto: Martin Frick
Bjarne Paulsson, företagsläkare på Avonova. Foto: Martin Frick
Efter 27 år som ortoped på sjukhuset i Lidköping bestämde sig Bjarne Paulsson för att byta bana. Idag arbetar han som företagsläkare på Avonova.
– Jag känner att jag gjort ett bra val och fått mer livsrum. Den bundenhet jag upplever som sjukhusläkare blir inte lättare med åren.

Bjarne Paulsson var 57 år och hade arbetat som överläkare inom ortopedi i 20 år, totalt 27 år som läkare, på Lidköpings sjukhus när han bestämde sig för att byta jobb.
– Jag trivdes med själva jobbet men sjukhusvården i Sverige står inför stora förändringar och omorganisationer. För min del betydde det att delar av mitt arbete skulle förläggas till annan ort. När erbjudandet kom från Avonova var det en bra tidpunkt att anta en ny utmaning.
Det nya jobbet innebar bland annat att han kunde säga adjö till de tunga jourpass som ofta följer med arbetet som sjukhusortoped.
– Det hände att jag arbetade tolv dagar i sträck. Jourarbetet var ett av många skäl till att jag bestämde mig för att det var dags att byta arbetsgivare. Idag ser min vardag lite annorlunda ut. Helg- och kvällsarbetet är ett minne blott och jag har fått en frihet som inte funnits i mitt liv på länge.

Bra kombination
Den vanligaste frågan Bjarne får från gamla kollegor är om han inte saknar arbetet på sjukhuset.
– Svaret är nej eftersom jag dels har fått många nya spännande arbetsuppgifter och dels har mycket ortopedi även i min roll som företagsläkare. Både kommun och företag skickar många av sina medarbetare med ortopediska åkommor till oss eftersom de vet att vi erbjuder snabb och professionell hjälp. Jag delar min arbetstid lika mellan ortopedi och företagsläkeri vilket är en mycket bra kombination.
En stor fördel menar Bjarne, är att han som läkare inom företagshälsovården har tid till att visa, berätta och undersöka.
– På sjukhuset hade jag ungefär 20 minuter per patientbesök. Idag kan jag ge patienterna av min tid på ett mer tillfredsställande sätt. Ett stort plus är också att jag inte har någon telefon som stör mig på dagarna, det var värt att byta jobb bara för den sakens skull, säger Bjarne med glimten i ögat.
På frågan om han kan rekommendera andra läkare att söka sig till Avonova svarar han ett tveklöst ”ja!”.
– Jag är omgiven av mycket duktiga människor, tillsammans gör vi ett bra jobb som innebär att folk är nöjda när de går härifrån. Positivt är även korta beslutsvägar och närhet till ledningen. Jag känner att jag är en viktig kugge i Avonovas verksamhet och stortrivs i min nya roll, fastslår Bjarne.

Avonova
Inom Avonova arbetar vi mångsidigt i vår dialog med våra kunder. Vi stöttar i att utveckla den systematiska förmågan för att skapa optimala förutsättningar för att medarbetare och organisationer ska hålla längre. Genom att göra rätt saker varje dag alstras framåtriktad kraft och energi. Med egna enheter på ca 120 orter och drygt 600 duktiga medarbetare är Avonova en rikstäckande leverantör av hälsotjänster och en av Sveriges ledande aktörer inom företagshälsa, utbildning och ledarsupport.
Välkommen till Avonova!
www.avonova.se

www.avonova.se