Presentation

Jobba som läkare på natursköna Gotland

Publicerad 13 april 2018

lasarettet Region Gotland

Som specialist i allmänmedicin inom Region Gotland har du utrymme och friheten att välja om du vill fokusera mer kliniskt eller ha ett handledaruppdrag där du förmedlar inspiration, kunskap och stöttar våra utbildningsläkare.
Tillsammans med övriga handledare och utbildningsläkare har du stort inflytande över hur verksamheten formas. Här finns också goda möjligheter att kombinera arbetslivet med familj och fritid.

Vill du arbeta större delen av din tid som handledare för ST läkare kan du välja att arbeta i Visby på Vårdcentralen Visby norr som är en utbildningsvårdcentral eller på Hemse vårdcentral som är en glesbygdsvårdcentral.

Vill du arbeta mer kliniskt men ändå ha ett handledaruppdrag kan du välja vårdcentralen Wisby söder i Visby eller Slite vårdcentral om du vill arbeta på en glesbygdsvårdcentral.

Ansök här

Arbetsuppgifter
Din roll kommer att vara att förmedla inspiration, kunskap och stötta våra utbildningsläkare, men även att dokumentera och kvalitetsgranska så att de uppnår de mål som krävs för att bli specialister i allmänmedicin. Målet är att samtliga regionens vårdcentraler, genom sina ST-läkare och handledare ska bygga en stark och välbemannad primärvård där vardagen präglas av goda patientkontakter, lärande, utveckling och arbetsglädje.

En grön ö där man som specialist i allmänmedicin och handledare har utrymme att dela med sig av sin kompetens. Tillsammans med övriga handledare och utbildningsläkare har man stort inflytande över hur verksamheten formas. Vi strävar efter en effektiv struktur där vi tar hand om våra patienter utifrån medicinska prioriteringar.

För att stödja medarbetarna i en allt mer lärande organisation integrerar vi även nationella redskap såsom Primärvårdskvalitet och Nationellt kliniskt kunskapsstöd.

Har du erfarenhet av att handleda ST- läkare är det meriterande men inget krav.

Vi använder oss av dokumentationsverktyget ST-forum.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är specialist i allmänmedicin och gärna har ett brinnande intresse för handledning.

Anställning
Arbetsplats: Verksamhetsområde Primärvård, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner/ Enhetschefer
Therése Pettersson, Visby Norr, 0498- 268754
Nicme Ilia, Wisby Söder, 0498- 203680
Viktoria Storm, Hemse vc, 0498- 204654
Carina Söderström, Slite vc, 0498- 204488

Övrig information
Arbetsgivarens referensnummer: A720170
Sista ansökningsdatum: 2018-04-29

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Ansök här

Om Region Gotland
Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 57000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Sjukvårdsorganisationen är överblickbar och vi har ett nära samarbete inom organisationen och med andra aktörer i samhället. Medarbetarna har en bred kompetens och beslutsvägarna är korta. Primärvården i egenregi står för c:a 74% av alla listade patienter på Gotland och ansvarar i samverkan med Barnavårdsenheten även för all BVC. Primärvården på Gotland befinner sig som riket i övrigt i en utvecklingsfas enligt ”effektiv vård” i nära samverkan med slutenvård och hemsjukvård.