Presentation

Hållbar digital vård växer – Doktor24 rekryterar läkare

Publicerad 6 november 2018

Tobias Perdahl, verksamhetschef på Doktor24.
Tobias Perdahl, verksamhetschef på Doktor24.
Doktor24:s modell för hållbar digital vård bygger på nära samarbete med den fysiska vården. Bolaget växer snabbt och rekryterar nu fler erfarna läkare.
– Vi arbetar för att förbättra sjukvården i Sverige, säger verksamhetschef Tobias Perdahl.

Allt fler söker vård online. Sedan lanseringen 2017 har Doktor24 haft fokus på att integrera digital och fysisk vård, och är nu en av de ledande aktörerna.
– På Doktor24 har vi alltid patienten i centrum och vi behöver inte kompromissa, vi ger digital vård när det går och fysisk när det behövs. Vi samarbetar med vårdcentraler, närlab och närakuter och kan därför hjälpa patienten även då det krävs fysisk undersökning, säger Doktor24:s verksamhetschef och medgrundare Tobias Perdahl.
Doktor24 skiljer sig också från andra digitala vårdaktörer genom den AI-baserade triageringen som inleder alla vårdbesök. En chattbot bedömer vårdbehovet enligt etablerade riktlinjer och guidar patienten till antingen egenvårdsråd, digitalt vårdmöte eller ett fysiskt vårdbesök. Anamnes och förslag på journaltext skapas automatiskt – vilket underlättar bedömning och spar administrativ tid.
Samtliga Doktor24:s läkare är specialistkompetenta och arbetar deltid på Doktor24, oftast hemifrån eller från kontor. Via en smidig IT-lösning kan läkaren chatta, få bilduppladdningar och ha telefon- eller videosamtal med patienter. Sanna Siljeholm arbetade länge som distriktsläkare innan hon började på Doktor24.
– Doktor24:s plattform är lättanvänd och patientsäker. Upplägget är också flexibelt vilket gör det enkelt att kombinera med ordinarie arbete och familj. För mig är det viktigt att mitt arbete och min arbetsplats bidrar till värde. Genom Doktor24:s unika triagering och integrering med fysisk vård skapar vi tillgänglighet till vård på ett kvalitativt och hållbart sätt. Rätt vård på rätt nivå sparar tid och pengar för patienten, vården och samhället, och det är så jag ser att sjukvården måste utvecklas, säger hon.

Just nu söker vi specialistläkare. Läs mer och ansök här!

Sanna Siljeholm, distriktsläkare som även arbetar på Doktor24.
Sanna Siljeholm, distriktsläkare som även arbetar på Doktor24.
Är du intresserad av att arbeta på Doktor24 som läkare?
För mer information och kontakt med Doktor24:
Maria Albinsson, rekryteringsansvarig
Tel: 070-715 27 74
E-post: maria@doktor24.se

Tobias Perdahl, verksamhetschef
Tel: 070-602 45 23
E-post: tobias@doktor24.se
careers.doktor24.se