Rekommenderade bemanningsföretag

Publicerad 6 november 2018
Text: Redaktionen

Vilka bemanningsföretag rekommenderar läkare för att fylla en läkarvakans? Undersökningen är genomförd mot ett slumpmässigt urval av läkare i Sverige.

De mest rekommenderade bemanningsföretagen är Dedicare Doctor, Läkarjouren, LäkarLeasing, Klara och Agito.
Dedicare Doctor rekommenderas högst av läkare inom primärvården, Läkarjouren toppar rankningen bland läkare på universitetssjukhus och Läkar­Leasing och Läkarjouren rankas högst bland läkare på övriga sjukhus.
71 procent av läkarna rekommenderade inte något bemanningsföretag för att fylla en läkarvakans.

Vilka av följande bemanningsbolag skulle du rekommendera till sjukvården för att fylla en läkarvakans? Ange gärna flera. Svar från urval av alla läkare.
Vilka av följande bemanningsbolag skulle du rekommendera till sjukvården för att fylla en läkarvakans? Ange gärna flera. Svar från läkare inom primärvården.
Vilka av följande bemanningsbolag skulle du rekommendera till sjukvården för att fylla en läkarvakans? Ange gärna flera. Svar från läkare som arbetar på ett universitetssjukhus.
Vilka av följande bemanningsbolag skulle du rekommendera till sjukvården för att fylla en läkarvakans? Ange gärna flera. Svar från läkare som arbetar på annat sjukhus än universitetssjukhus.
Om undersökningen
Framtidens Karriär – Läkare genomförde en undersökning mot ett slumpmässigt urval av läkare i Sverige 19–22 oktober 2018. Statistisk felmarginal 2,5–3,5 procentenheter.