Presentation
Pelmatic Bemanning

Pelmatic – trygg verksamhet som vinner i längden

Publicerad 1 maj 2019
Cecilia Gadd, konsultchef på Pelmatic. Foto: Jörgen Ragnarson
Cecilia Gadd, konsultchef på Pelmatic. Foto: Jörgen Ragnarson

– Pelmatic erbjuder inte bara spännande uppdrag och bra lön, här finns också en sund personalpolitik och en trygghet som genomsyrar hela verksamheten. Läkare är också människor, säger Paul Kula, specialist i allmänmedicin och läkarkonsult på Pelmatic.

Pelmatic har en nära 40-årig historia som bemanningsföretag. Verksamheten har utvecklats över åren till att idag enbart omfatta läkare och sjuksköterskor. Bolaget är familjeägt vilket märks inte minst i form av ett nära samarbete mellan ledning och medarbetare.
– Hos oss är det en väg in, vi slussar inte runt våra konsulter utan det är en och samma konsultchef som tar hand om allt: från löneförhandlingar till alla praktiska lösningar som behövs när det handlar om att ta uppdrag i olika delar av landet. Detta uppskattas av våra konsulter som upplever en trygghet i att det är finns en person som har en helhetsbild över allt som rör deras uppdrag hos oss. Det gör också att man lär känna varandra på ett närmare plan än vad som vanligtvis är fallet i den här branschen, säger Cecilia Gadd, konsultchef läkarbemanning.
Hon påpekar att Pelmatic inte är en av de största aktörerna på marknaden men att avtalen med olika vårdgivare är stora och täcker nästan hela Sverige.
–Möjligheterna finns här. Det i kombination med trygghet och kontinuitet, att det alltid finns någon på plats som följer våra konsulter hela vägen från första kontakt, ut till uppdraget och hem igen, gör att vår konsultstab stadigt växer.

Vill du jobba med oss på Pelmatic? Klicka här för att registrera dig hos oss

Hög kvalitet
Cecilia betonar att även vårdgivarna uppskattar den trygghet som ett samarbete med Pelmatic innebär.
– Vi är noga med kontroller åt alla håll och satsar genomgående mer på kvalitet än kvantitet. Läkarna ska känna sig trygga i att de kommer till en verksamhet som motsvarar deras förväntningar och vice versa. Här råder ordning och reda och vi gör noggranna kontroller som borgar för att vi ska kunna hålla vad vi lovar.
För att ytterligare säkerställa att kunder och konsulter är nöjda görs regelbundna uppföljningar.
– Vi anordnar så många kund- och konsultträffar vi bara kan i vårt avlånga land, då vi gärna vill träffa alla våra anställda när tillfälle ges.
När det gäller ersättningsbilden står lönerna i paritet med vad som erbjuds av de stora bolagen.
– Men vi tar inga överpriser ut mot kund, det ska finnas en rimlighet och reson i allt vi gör, fastslår Cecilia.

Goda förutsättningar
Paul Kula är en av Pelmatics uppskattade hyrläkare. Han kom till Sverige för femton år sedan med en familjeläkarexamen från Polen i bagaget.
– Efter att ha läste vidare till allmänspecialist arbetade jag några år inom den svenska sjukhusvården för att sedan börja som hyrläkare. För åtta år sedan kom jag till Pelmatic, ett val jag inte har ångrat, tvärtom.
Paul berättar att han sökte efter ett konsultföretag som kunde ge honom som läkare de bästa förutsättningarna för att arbeta och göra ett bra jobb.
– Allt detta fann jag hos Pelmatic. Min konsultchef tar till exempel hand om allt praktiskt och ser till att avtal hålls. Som hyrläkare kan det ibland vara svårt att sätta gränser när det gäller arbetstider, men här finns en trygg hamn som har full kontroll och tar diskussionen om det skulle uppstå några frågetecken.
En annan fördel som Paul lyfter fram är möjligheten att styra sin egen tid.
– Jag har en stor familj och tycker om att jobba intensivt i perioder för att sedan vara ledig och ägna mig åt nära och kära. Den möjligheten har jag på Pelmatic som är mycket lyhörda för alla önskemål.
På frågan om han kan rekommendera Pelmatic till andra läkare blir svaret ett självklart ”ja”!
– Det gör jag ofta, de har uppdrag som passar oss som bor i södra Sverige, betalar bra och snabbt och vinnlägger sig om ett personligt bemötande. Ett talande exempel är att jag i Sverige kallar mig Paul för att underlätta språket, men på Pelmatic är det Pawel som gäller. Här råder en familjär känsla som gör att jag inte bara känner mig som en inhyrd arbetskraft utan som en uppskattad medlem i verksamheten.

Paul Kula, specialist i allmänmedicin och läkarkonsult på Pelmatic.
Paul Kula, specialist i allmänmedicin och läkarkonsult på Pelmatic.

Vill du jobba med oss på Pelmatic? Klicka här för att registrera dig hos oss

Pelmatic

Pelmatic Sweden AB bemannar med sjukvårdspersonal hos kunder i hela Sverige. Med lång erfarenhet, stort kontaktnät och kvalitetssäkrade arbetssätt skapar vi trygga, flexibla och kostnadseffektiva personallösningar.

Pelmatic
Östra Prinsgatan 20
371 31 Karlskrona
Tel: 0455-68 79 00
www.pelmatic.se