Presentation
MediCheck

MediCheck erbjuder rätt vård direkt

Publicerad 24 november 2020
Kenneth Ilvall, chefsläkare och specialistläkare i allmänmedicin på MediCheck.
Kenneth Ilvall, chefsläkare och specialistläkare i allmänmedicin på MediCheck.

MediCheck är en digital vårdgivare med fokus på att erbjuda vård genom specialistläkare. MediChecks ambition är att utgöra ett välbehövligt komplement till fysisk vård så fler patienter med kroniska sjukdomar eller långvariga besvär får den hjälp de behöver oavsett var de är bosatta.

– Vi startade MediCheck eftersom vi såg ett tydligt behov av digitala specialistkonsultationer som ett komplement till fysisk vård, inte minst bland personer med kronisk sjukdom. Sedan dess har vi byggt upp ett av Nordens mest omfattande och kompletta nätverk bestående av drygt 200 specialistläkare inom i stort sett alla specialistområden, säger Kenneth Ilvall, chefsläkare och specialistläkare i allmänmedicin på MediCheck, ett entreprenörsdrivet vårdbolag vars grundare har gedigen erfarenhet av att utveckla vårdtjänster.

Vi söker fler specialister


Just nu söker vi fler specialister. Anmäl ditt intresse om du vill erbjuda konsultationer via MediCheck. Läs mer och gör din anmälan här: medicheck.se/jobb

Flexibla arbetsvillkor
MediChecks målgrupp är primärt patienter med kroniska sjukdomar och deras anhöriga. Här kan patienter få vård av specialister, utan krav på remiss. Hos MediCheck arbetar enbart specialistläkare med gedigen erfarenhet. Här får specialistläkare använda hela sin kompetens genom att fokusera fullt ut på sin specialitet. Specialistläkare som ansluter sig till MediCheck kan hjälpa fler patienter att få rätt hjälp utan krångliga omvägar.
– Som specialistläkare hos oss bidrar du till en mer jämlik vård genom att tillgängliggöra din specialistkompetens för fler, på nationell nivå. Majoriteten av våra specialistläkare arbetar för oss vid sidan av sitt ordinarie arbete. Allt fler specialistläkare upptäcker fördelarna med att kunna arbeta flexibelt genom att själv avgöra hur mycket och när de vill arbeta via oss, säger Kenneth Ilvall.

Bidrar till jämlik vård
MediCheck når patienter som annars inte hade fått tillgång till den vård de faktiskt behöver. Som specialistläkare hos MediCheck har man med andra ord goda möjligheter att göra en viktig samhällsinsats.
– För närvarande fokuserar vi mycket på att bygga upp digitala kliniker för specifika diagnoser eller patienter som behöver flera olika specialistkompetenser. Många av våra specialistläkare tycker att det är utvecklande och stimulerande att möta patienter via videosamtal. Under coronapandemin har allt fler specialistläkare valt att ansluta sig till oss, inte minst seniora specialistläkare som väljer att arbeta deltid och vill kunna fortsätta dela med sig av sin specialistkompetens, säger Kenneth Ilvall.

Vi söker fler specialister


Just nu söker vi fler specialister. Anmäl ditt intresse om du vill erbjuda konsultationer via MediCheck. Läs mer och gör din anmälan här: medicheck.se/jobb

MediCheck

MediCheck grundades 2016 och erbjuder vård genom specialistläkare på distans utan krav på remiss. MediCheck har ett nätverk bestående av drygt 200 specialistläkare med varierande inriktning i hela Sverige. MediCheck erbjuder specialistläkare en möjlighet att arbeta flexibelt samt fokuserat inom sin specialitet.

www.medicheck.se