Läkemedelsverket söker en läkare till enheten för läkemedelssäkerhet.
Vill du bidra till ökad patientsäkerhet och arbeta med kliniska och vetenskapliga frågeställningar i både nationella och internationella sammanhang? Ansök här
Arbetsuppgifter
Det kan även vara aktuellt att medverka i interna och/eller externa arbetsgrupper där frågor inom ditt ansvarsområde behandlas. I arbetet ingår stimulerande och kompetensutvecklande diskussioner, såväl ämnesspecifika som multidisciplinära, där vetenskapliga och regulatoriska frågor balanseras mot varandra.
Utbildning och erfarenhet
Om du har arbetat med läkemedelssäkerhetsfrågor är det en merit. Vi ser gärna att du har kunskap inom läkemedelsepidemiologi. Tidigare erfarenhet från arbete inom en myndighet eller läkemedelsindustrin är meriterande.
Personliga egenskaper
Arbetet bedrivs i stor utsträckning i team. Därför är god samarbetsförmåga, flexibilitet, god analytisk förmåga samt förmåga att göra relevanta prioriteringar viktiga egenskaper. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.
Övrig information
Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg och intyg som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.
Sista ansökningsdag: 30 april 2018
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enhet: Läkemedelssäkerhet
Diarienummer: 2.4.1-2018-023459
Beskrivning av enheten
Enheten för läkemedelssäkerhet arbetar med övervakning av marknadsförda läkemedels säkerhet genom att utföra signaldetektion med biverkningsrapporter som huvudsakligt underlag samt med genomgång av publicerade medicinska data. Arbetet syftar till ökad patientsäkerhet genom att så snabbt som möjligt identifiera ett potentiellt tidigare okänt säkerhetsproblem. I arbetet ingår också att validera potentiella signaler för att utreda eventuellt orsakssamband. Arbetet sker i en miljö med samarbete både inom och mellan enhetens grupper och med flera av Läkemedelsverkets övriga enheter. Arbetet innebär också samarbete med utredare från andra Europeiska länders läkemedelsmyndigheter.
Kontakt
Vid frågor är du välkommen att kontakta gruppchef Marja-Leena Nurminen eller enhetschef Kerstin Jansson.
Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Maria Lüttgen, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@mpa.se
Hälso- och sjukvården och patienterna ställer allt högre krav på att få tillgång till effektiva, säkra och miljövänliga läkemedel och medicintekniska produkter som tillgodoser deras individuella behov. Hos oss får du arbeta med kliniska och vetenskapliga frågeställningar i ett nationellt och internationellt sammanhang. Din kliniska kompetens behövs för att erbjuda patienter en säkrare läkemedelsanvändning.