Presentation

I Getinge kan jag vara distriktsläkare fullt ut

Publicerad 20 april 2016

Sara Beckman Ewert, distriktsläkare och chef för Vårdcentralen Getinge. Foto: Josefin Gustafsson
Sara Beckman Ewert, distriktsläkare och chef för Vårdcentralen Getinge. Foto: Josefin Gustafsson
– Här går invånarna hellre till läkarstationen än till sjukhuset. Jag får ta tag i ett helt spektrum av medicinska utmaningar hos patienter i alla åldrar. Ett fantastiskt jobb, konstaterar Sara Beckman Ewert, distriktsläkare och chef för Vårdcentralen Getinge.

Sara Beckman Ewert hade från början tänkt sig en helt annan karriär. Efter gymnasiet började hon studera till biolog.
– Det var spännande men läkarutbildningen drog mer så jag bytte bana och började i stället läsa medicin i Göteborg. Jag forskade mycket under tiden och hade bland annat uppehåll från utbildningen för att kunna disputera.
Efter avslutad läkar- och forskarutbildning som även resulterat i en doktorshatt var det dags för AT-tjänstgöring.
– Jag hade hört väldigt gott om Varbergs sjukhus och sökte mig dit. Vid avslutad AT-tjänst hade familjen utökats med ett barn och vi längtade ut från storstaden. Så när jag fick en förfrågan om tjänstgöring på Vårdcentralen i Getinge kändes det helt rätt. Efter att ha varit på intervju kunde jag konstatera att det var ett trevligt ställe som erbjöd bra lön och en fantastisk miljö för barn att växa upp i.

Utvecklingsmöjligheter
Flyttlasset gick 2007, sedan dess har det hänt en hel del. Sara fick ganska omgående en ST-tjänst på vårdcentralen, och några år senare blev hon avdelningschef och nu är hon nybliven specialist i allmänmedicin, trebarnsmamma och chef för vårdcentralen i Getinge.
– Jag är fortfarande ganska ny i rollen som chef, men det är verkligen jätteroligt. Det känns verkligen att det är det här jag vill göra.
Som disputerad specialistläkare är Sara minst sagt eftertraktad. Att hon ändå valt att arbeta och stanna kvar på en liten vårdcentral i Halland beror till stor del på de utvecklingsmöjligheter som erbjudits längs vägen.
– Min upplevelse är att Närsjukvården i Halland är måna om att vi medarbetare ska utvecklas och ges möjligheter till fortbildning. Jag som person har ett starkt driv, att få utvecklas är ett måste. Det har min arbetsgivare lyckats svara upp emot på ett mycket bra sätt.
Även arbetsmiljön och de vackra omgivningarna är viktiga orsaker till att Sara trivs så bra på jobbet.
– Här finns bredden och möjligheten att få vara distriktsläkare fullt ut. Halland är också en jättebra livsplats. Landskapet erbjuder både skog och hav, närproducerad mat, ett stort kulturellt utbud och en bra miljö för barn att leva och utvecklas i. Bättre kan det knappast bli!

Region Halland
Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 600 medarbetare inom 370 olika yrken. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Region Halland
Box 517
301 80 Halmstad
Tel: 035-13 48 00
www.regionhalland.se

www.regionhalland.se