Presentation

Proffice Care erbjuder läkare flexibilitet och utveckling

Publicerad 20 april 2016

Kamelia Kostova Aherdan arbetar via Proffice Care som hyrläkare och områdeschef för radiologiläkarna på röntgenkliniken, en länsklinik vid Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Foto: Studiofotograferna, Värnamo
Kamelia Kostova Aherdan arbetar via Proffice Care som hyrläkare och områdeschef för radiologiläkarna på röntgenkliniken, en länsklinik vid Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Foto: Studiofotograferna, Värnamo
Proffice Care är ett av Nordens största bemanningsföretag och har avtal med de flesta landstingen. Vi har även många privata kunder, exempelvis inom företagshälsovården. Proffice Care kan erbjuda uppdrag utifrån sina konsulters preferenser vad gäller tidsperiod och geografisk placering.

– Vi hjälper våra läkare att hitta uppdrag som utformats utifrån deras önskemål, säger Johan Sandström, affärsområdeschef på Proffice Care Sverige.
Kamelia Kostova Aherdan är läkare och specialiserad inom medicinsk radiologi. Sedan våren 2014 arbetar hon via Proffice Care som hyrläkare och områdeschef för radiologiläkarna på röntgenkliniken, en länsklinik vid Länssjukhuset Ryhov i Jönköping.

Chefsroll och klinisk verksamhet
– Jag kom i kontakt med Proffice redan 2007, då jag avslutade min anställning inom landstinget. Jag arbetade först ett par år via ett annat bemanningsföretag innan Proffice erbjöd mig min nuvarande chefstjänst. Jag trivs jättebra med att vara uthyrd genom Proffice Care och har även hyrt in flera läkare via dem eftersom Proffice är bra på att matcha läkare med rätt kompetens till rätt uppdrag, säger Kamelia Kostova Aherdan.
Hon arbetade först halvtid som chef och halvtid som läkare på Jönköpings läns landstings röntgenklinik i Värnamo. Efter drygt arton månader erbjöds Kamelia Kostova Aherdan sin nuvarande chefstjänst på Länssjukhuset Ryhov, där drygt åttio procent av arbetstiden går till ledarskapsrelaterade arbetsuppgifter.
– Just nu leder jag bland annat processer som ger en ny struktur och organisation till länets datortomografiverksamhet, utifrån målsättningen att samtliga patienter ska erbjudas samma vårdkvalitet, säger Kostova Aherdan.

Trivs och utvecklas som konsult
Hon har under årens lopp fått många erbjudanden om anställningar i landstingets regi, men har konsekvent tackat nej till alla erbjudanden eftersom hon trivs bra i sin konsultroll.
– Som konsult kan jag styra min vardag på ett helt annat sätt än som anställd. Jag har exempelvis valt att enbart arbeta tre veckor per månad, vilket hade varit svårt som landstingsanställd. Allting fungerar så smidigt och bra med Proffice. Jag bor i Västerås och när jag fick uppdrag i Småland ordnade Proffice såväl resa som boende. Jag har dessutom en konsultchef som är både kompetent, tillgänglig och dessutom besvarar frågor direkt, säger Kamelia Kostova Aherdan.
Hennes nuvarande uppdrag sträcker sig fram till oktober 2016. Därefter ser Kamelia Kostova Aherdan fram emot att kunna välja mellan många andra spännande radiologuppdrag runtom i landet.
– Som hyrläkare via Proffice har jag förmånen att ha hela Sverige som arbetsfält. Jag gillar också alla de utvecklingsmöjligheter som kommer med hyresläkaruppdraget, jag lär mig mycket av mina nya kollegor när jag kommer till nya arbetsplatser och kan även förmedla erfarenheter mellan olika uppdragsgivare, säger Kamelia Kostova Aherdan.

Jan Alm, läkare med specialistkompetens inom pediatrik.
Jan Alm, läkare med specialistkompetens inom pediatrik.
Arbetar på sina egna villkor
– Jag arbetade fram till pensionsåldern som barnendokrinolog på Karolinska sjukhuset. För tre år sedan valde jag istället att bli hyrläkare och arbeta mellan femton och sexton veckor per år. Jag valde Proffice Care eftersom det är ett stort och stabilt bemanningsföretag som präglas av bra rutiner och ordning och reda, säger Jan Alm, läkare med specialistkompetens inom pediatrik.
Han trivs med att njuta av pensionärstillvaron och samtidigt kunna arbeta inom det område och i den utsträckning han själv valt. De senaste åren har Jan Alm arbetat som pediatriker på Barnkliniken vid Sollefteå sjukhus. Kliniken är Sveriges minsta i sitt slag, vilket innebär att Jan Alm får nytta av sin mångåriga erfarenhet när han möter många olika typer av patienter.
– Det känns bra att Proffice hanterar allt, från praktiska frågor som boende och resor till avtal och praktiska detaljer med uppdragsgivaren. Det gör att jag kan fokusera fullt ut på att utöva min medicinska specialistroll, säger Jan Alm.
Proffice Care är en väletablerad, stark och trygg partner som är ISO-certifierade och har lång erfarenhet av läkarbemanning. Det innebär att alla läkare, oavsett ålder, inriktning och erfarenheter, kan hitta intressanta och utvecklande uppdrag som överensstämmer med deras preferenser.

Johan Sandström, affärsområdeschef på Proffice Care Sverige.
Johan Sandström, affärsområdeschef på Proffice Care Sverige.

Proffice Care
Proffice Care är ett av Nordens största vårdbemanningsföretag. Vi har verkat sedan 1998 med en stark lokal förankring i Sverige och Norge. Vi har lång erfarenhet av bemanning och rekrytering av personal inom en mängd specialistområden. Vi hjälper dig att hitta den perfekta lösningen oavsett om du vill arbeta som konsult hos oss eller bli rekryterad till en fast tjänst hos någon av våra kunder.

Proffice Care
Box 70368
107 24 Stockholm
Besök: Regeringsgatan 65
www.profficecare.se

www.profficecare.se