Presentation

På Novo Nordisk utvecklas man både som människa och yrkesperson

Publicerad 26 oktober 2016

Marie-Louise Hartoft-Nielsen, International Medical Director och Marie Lindegaard, Vice President, Medical and Science.
Marie-Louise Hartoft-Nielsen, International Medical Director och Marie Lindegaard, Vice President, Medical and Science.
Marie Lindegaard och Marie-Louise Hartoft-Nielsen lämnade framgångsrika läkarkarriärer för nya utmaningar inom Novo Nordisk. Tillsammans med sina kollegor bidrar de till att göra skillnad för miljontals patienter världen över.

– För tolv år sedan hade jag inte övervägt en karriär inom läkemedelsindustrin, men via forskningsprojekt på sjukhuset kom jag i kontakt med kollegor som tog steget och började på Novo Nordisk, berättar Marie-Louise Hartoft-Nielsen.
Själv fortsatte hon sitt arbete som klinisk läkare, men kontakten med sina forna kollegor hade hon kvar.
– Jag blev alltmer inspirerad av vad de berättade och trots att jag verkligen älskade mitt arbete på kliniken, patientmötena och allt vad det innebär att vara doktor bestämde jag mig för tre och ett halvt år sedan att söka en tjänst på Novo Nordisk, ett beslut som jag aldrig har ångrat.
Idag arbetar Marie-Louise som International Medical Director, vilket innebär att hon är medicinskt ansvarig specialist i forskningsstudier kring diabetes.
– Jag sätter stort värde på att hela verksamheten präglas av teamwork. Den grundläggande filosofin är att det krävs samarbete mellan olika professioner och människor för att göra skillnad, säger Marie-Louise.

Utvecklande arbete
Marie Lindegaard, Vice President, Medical and Science, har liknade erfarenheter.
– Jag blev liksom Marie-Louise färdig läkare för snart 20 år sedan och har erfarenhet av arbete både på klinik och i forskningslabb. När jag disputerade 2008 föddes tankar på att jag kanske borde pröva på något helt nytt och tilltalades av den mycket dynamiska arbetsmiljön Novo Nordisk.
Tankarna ledde fram till att Marie lite senare samma år började på Novo Nordisk.
– Jag började med att arbeta med läkemedelskommunikation inom Medical Affairs. Efter tre år bytte jag till Medical and Science där jag var först ut i ett helt nystartat forskningsprojekt kring klinisk utveckling av ett nytt diabetesläkemedel. På fyra år har projektet vuxit till en hel avdelning och vi är nu 23 läkare i personalstyrkan. Det har varit en mycket spännande resa där jag lärt mig enormt mycket och utvecklats både som människa och yrkesperson.
Både Marie och Marie-Louise kan tveklöst rekommendera andra läkare att satsa på en karriär inom Novo Nordisk.
– Ja absolut. Om man vill göra skillnad för många, arbeta i team, uppskattar en internationell miljö och möjligheten att kunna engagera sig i många olika projekt där ens kunskaper och erfarenheter som läkare kommer till stor nytta, är ett arbete på Novo Nordisk verkligen något att rekommendera!

Novo Nordisk
Novo Nordisk är ett globalt läkemedelsföretag med mer än 90 år av innovation och ledande positioner inom:
• Diabetes
• Hemofili – Blödningsrubbningar
• Tillväxthormon
• Kvinnohälsa

Novo Nordisk Scandinavia AB
Vattenverksvägen 47
Box 50587
202 15 Malmö
Tel: 040-38 89 00
www.novonordisk.se

www.novonordisk.se