Presentation

Inom Capio kan jag växa både som människa och yrkesperson

Publicerad 24 april 2017

Rickard Fahlström, medicinskt ansvarig läkare på Capio Vårdcentral Simrishamn.
Rickard Fahlström, medicinskt ansvarig läkare på Capio Vårdcentral Simrishamn.
Capio Hälsocentral Brynäs fokuserar på kvalitet och på att göra saker som bra som möjligt, både för patienter och medarbetare.
– Det är en mycket utvecklingsvänlig verksamhet där jag kan växa både som människa och yrkesperson, säger Sara Lundholm, specialist i allmänmedicin.

Sara Lundholm, medicinskt ansvarig läkare på Capio Hälsocentral Brynäs.
Sara Lundholm, medicinskt ansvarig läkare på Capio Hälsocentral Brynäs.
Sara Lundholm kom till Capio Hälsocentral Brynäs för tre år sedan för att slutföra sin ST-tjänstgöring i allmänmedicin. Under resans gång blev hon nominerad till att gå ledarskaps-ST.
– För mig har ST-inriktningen mot ledarskap inneburit en stor personlig och yrkesmässig utveckling som jag har stor nytta av i min roll som läkare.
För Sara Lundholm har utbildningen även lett till att hon sedan i höstas är medicinskt ansvarig läkare på hälsocentralen.
– Inom Capio innebär att det att man är i en ledningsfunktion tillsammans med verksamhetschefen. Den nya rollen innebär att jag fått möjlighet att testa mina nyvunna kunskaper inom ledarskap i kombination med patientarbete, vilket passar mig utmärkt.

Utvecklande
Rickard Fahlström, specialist i allmänmedicin, har liknande erfarenheter. De sista tre åren av sin ST-utbildning gjorde han på Capio Vårdcentral Simrishamn.
– Jag blev färdig för ett år sedan och är idag, förutom allmänspecialist även medicinskt ansvarig läkare och schemaläggare för läkarna.
Vårdcentralen i Simrishamn omfattar, liksom hälsocentralen i Brynäs, både BVC och särskilt boende för äldre.
– Här träffar jag alltifrån nyfödda till riktigt gamla patienter vilket är enormt roligt. Det var ju därför jag en gång valde att söka mig till allmänläkeriet, för att jag ville arbeta med hela människan i alla åldrar.
En stor fördel är också, menar Rickard Fahlström, att verksamheten har stort fokus på utveckling.
– Vi arbetar med ständigt kvalitets- och förbättringsarbete med sikte på att skapa en ännu bättre vård för våra patienter.
På frågan om han kan rekommendera andra läkare att börja sin karriär på vårdcentralen blir svaret ett tveklöst ja!
– Här finns en stabil medarbetarbas inom alla yrkeskategorier. Som ny läkare kan man få den uppbackning man behöver. Även det faktum att vi har en god struktur med fastslagna rutiner och arbetssätt underlättar för nya medarbetare att komma in i arbetet på ett smidigt sätt.
Också Sara Lundholm kan varmt rekommendera sin vårdcentral till andra läkare.
– Om man vill arbeta i en stimulerande och utvecklande miljö med fokus på kvalitet och på att göra verksamheten så bra som möjligt för både patienter och för medarbetare, då är Capios Hälso­central Brynäs rätt plats att jobba på!

Capio Närsjukvård
Capio-koncernen är ett av Europas ledande hälso- och ­sjukvårdsföretag. I Sverige finns Capios vårdenheter i stora delar av landet, från Umeå i norr till Malmö i söder. Verksamheterna finns på flera nivåer i vårdkedjan från akutsjukhus, närsjukhus och specialistkliniker till vårdcentraler och specialistmottagningar i primärvården.

Capio Närsjukvård AB
HR-chef
Cecilia Friis
Tel: 0733-842 740
E-post: cecilia.friis@capio.se
www.capio.se

www.capio.se