Presentation

Skandinavisk Hälsovård Group erbjuder ett unikt mervärde

Publicerad 24 april 2017

Jan-Olof Svärd, läkare och Marie Öhrstedt, VD för Skandinavisk Hälsovård Group. Foto: Johan Lindqvist
Jan-Olof Svärd, läkare och Marie Öhrstedt, VD för Skandinavisk Hälsovård Group. Foto: Johan Lindqvist
Skandinavisk Hälsovård Group är ett av landets största vårdbemanningsföretag och är dominerande med läkare inom primärvården. Förutom bemanning brinner företaget för hälsa och friskvård och strävar efter att erbjuda sina konsulter något alldeles extra.

Marie Öhrstedt, VD för Skandinavisk Hälsovård Group, förklarar att företaget vill ge något tillbaka till sina konsulter för den insats de gör.
– Visst vill vi att läkare ska arbeta med oss för att vi är en auktoriserad och meriterad arbetsgivare, men vi vill också ge läkarna ett mervärde. Utifrån den tanken samt ett gemensamt intresse för idrott och hälsa introducerade vi Ski Team Doctor som erbjuder träningsgrupper tillsammans med elitåkare och långlopp inom längdskidåkning för de läkare som är anslutna till oss. Idag deltar vi tillsammans både i nationella och internationella lopp. Dessutom bemannar vi som företag Vasaloppet med läkarresurser under både vinter- och sommarveckan.

Ytterligare en dimension
En av läkarna som deltar är kirurgen och reservofficeren Jan-Olof Svärd.
– Skidåkningen ger verkligen arbetet med Skandinavisk Hälsovård en extra knorr. Det blir en ytterligare dimension förutom att arbeta extra, såsom jag gör. Nästa år åker vi till Italien igen för att delta i deras motsvarighet till Vasa­loppet. Naturligtvis är det inget krav att vara idrottsligt aktiv för att arbeta här, men företaget erbjuder en möjlighet som inte finns någon annanstans.

Ski Team Doctor
Förutom att Skandinavisk Hälsovård Group strävar efter att främja en aktiv fritid för sina läkarkonsulter har företaget ramavtal med samtliga landsting i Sverige, kollektivavtal med läkarförbundet och är medlemmar i Bemanningsföretagen samt har en möjlighet att erbjuda uppdrag i Norge och Danmark, på Färöarna och Grönland. Marie Öhrstedt betonar dessutom att företaget även erbjuder utbildningar, stipendier och kongresser för sina läkare.
– Inför vintersäsongen 2018 tar vi vår skidsatsning till nästa nivå och kommer att träna och tävla tillsammans med den absoluta världseliten. Intresset för våra träningsgrupper och våra arrangemang kring långloppen har varit enormt stort vilket gör att det ska bli fantastiskt roligt att åka skidor tillsammans med våra läkare ännu en säsong. Intresset för friskvård och hälsa sprider sig i hela organisationen, så förutom skidåkningen ordnar medarbetare i våra olika verksamheter andra aktivititer för de läkare som inte är lika intresserade av skidåkning, säger Marie Öhrstedt.

Skandinavisk Hälsovård Group
Skandinavisk Hälsovård Group tillhör Falckkoncernen och är ett av landets största vårdbemanningsföretag.
Företaget har varit dominerande inom läkarbemanning sedan 2000 och leds av personer med lång sjukvårdserfarenhet. Företaget har genom denna bakgrund god förståelse för både den enskilde läkarens och kundens behov och är därmed det naturliga förstahandsvalet.

Skandinavisk Hälsovård Group
Målaregatan 10, 784 33 Borlänge
Tyskbagargatan 4, 114 43 Stockholm
Vasagatan 45, 411 37 Göteborg
Tel: 0243-945 00
E-post: info@shvab.se
www.shvab.se

www.shvab.se