Presentation

Trygghet och valmöjlighet för läkarkonsulter

Publicerad 24 april 2017

Inge Matthiesen, läkare, Salar Asa, läkare, Jenny Lundström, vd Dedicare Doktor och Ida Otteberg, konsultansvarig hos Dedicare för primärvård och psykiatri. Foto: Gonzalo Irigoyen
Inge Matthiesen, läkare, Salar Asa, läkare, Jenny Lundström, vd Dedicare Doktor och Ida Otteberg, konsultansvarig hos Dedicare för primärvård och psykiatri. Foto: Gonzalo Irigoyen
Dedicare är ett av de äldsta och mest etablerade vårdbemanningsföretagen i branschen. Verksamheten drivs långsiktigt och företaget arbetar aktivt för att erbjuda en trygg och engagerande arbetssituation med mångfald och jämställdhet som ledord.

Jenny Lundström har varit vd för Dedicare Doktor i snart 1,5 år. Hon sökte sig till Dedicare för att det är ett professionellt företag med en gedigen bakgrund.
– Det är viktigt för mig att kunna stå för företagets värderingar och Dedicare är auktoriserade, anslutna till kollektivavtal och arbetar dessutom långsiktigt, berättar hon.
Dedicare sätter kompetensen i första rummet och arbetar kontinuerligt med jämställdhet och diversifiering, något som både kunder och konsulter uppskattar.
– Vi ligger i topp på stiftelsen All­Brights kartläggning över jämställdhetsarbete i branschen och det är vi stolta över. I förlängningen handlar det om att lyfta fram individuell kompetens och det återspeglas även i hur vi kommunicerar. Alla har en personlig kontakt hos oss, så vi har fördjupad insikt i parternas behov och kan därför alltid matcha rätt konsult med rätt kund.

Vill skapa balans
Kollegan Ida Otteberg är konsultansvarig hos Dedicare för primärvård och psykiatri. Hon är sjuksköterska i grunden och liksom Jenny sökte hon sig till Dedicare för att hon fått ett mycket gott intryck av företaget och dess förhållningssätt.
– Dedicare finns till som ett komplement till den ordinarie vården, inte som en ersättning. Vi hjälper till att skapa balans, vilket gynnar alla parter, konstaterar hon.
Många söker sig till Dedicare med önskan om en flexiblare och mer omväxlande arbetssituation utan att behöva kompromissa med sin ekonomiska trygghet. Företaget har ramavtal med de flesta svenska landsting och större privata aktörer, så det finns aldrig brist på uppdrag.
– Vi välkomnar läkare inom alla specialiseringar. Framförallt psykiatrin växer kraftigt hos oss just nu, vilket är väldigt roligt. I synnerhet får vi allt fler uppdrag inom slutenvården och det är något vi satsar aktivt på att utveckla, säger Ida.

Läs på i förväg!
Både Ida och Jenny är övertygade om att många kommer att vilja arbeta som konsulter även i framtiden och råder intresserade läkare att vara noggranna med vilka arbetsgivare de väljer.
– Läs på! Vad är det för bolag, är det etablerat och auktoriserat? Titta inte bara på timlönen utan gå djupare. Se till att det är upphandlat inom landstinget, att de förmånsbeskattar och att de håller sig till skatteverkets regler, annars riskerar du att drabbas personligen om något går snett, råder de som avslutning.

Ett yrke för alla
Läkarna Inge Matthiesen och Salar Asa har väldigt olika orsaker till att arbeta som läkarkonsulter, men för båda två var Dedicare det självklara valet som arbetsgivare.
– Jag har arbetat för Dedicare i snart sex år och har alltid känt mig väl omhändertagen och uppmärksammad. Medarbetarna är professionella och personliga och det finns aldrig några problem med vare sig boende eller uppdrag, säger Inge, som mestadels arbetar som fartygsläkare och expeditionsläkare.
Hon ser många av uppdragen för Dedicare som ett sätt att hålla sig à jour med utvecklingen inom vården och säger dessutom att hon trivs med att ha möjligheten att arbeta på olika ställen i Norden.
– Jag kan ärligt talat inte tänka mig ett bättre sätt att arbeta och rekommenderar det definitivt för andra läkare. Det kommer att dröja innan man har lyckats lösa problemen med sjukskrivningar och läkarbrist på olika håll. Då känns det väldigt positivt att kunna komma in från ett seriöst och tillförlitligt företag och erbjuda hjälp och stötta upp, framhåller Inge.

Styr över sin egen tid
Salar har bara arbetat för Dedicare i omkring två månader. För honom spelade den bättre ersättningen stor roll, men i första hand ville han få bättre förutsättningar att styra över sin egen tid.
– Det är väldigt skönt att kunna avgöra hur och när man vill arbeta och det är något jag kan göra hos Dedicare. Samtidigt är det tryggt att veta att företaget man arbetar för är anslutna till Läkarförbundet och att man själv är ansluten till kollektivavtal och får allmän pension.
Han påpekar att en av de bästa aspekterna med att arbeta som resurs­läkare är möjligheten att få ta hand om andra och att få lära sig nya saker.
– Detta är ett oerhört inspirerande och utvecklande sätt att arbeta och man känner sig behövd och uppskattad varje dag, så det är absolut något alla borde prova. Det gäller bara att stå fast vid sina principer och arbeta enligt riktlinjerna precis som vanligt. Det är ett yrke för alla, avslutar han.

Dedicare Doctor
Dedicare är ett auktoriserat vårdbemanningsföretag med huvudsaklig verksamhet inom uthyrning av läkare, sjuksköterskor, socionomer och pedagoger. Bolaget har funnits sedan 1996 och är verksamt i Sverige och Norge. Företagets uppdrag innebär allt från att förse privata och offentliga vårdgivare med enstaka vikarier över dagen till att bemanna hela avdelningar, enheter eller operationsteam.

Dedicare Doctor
Sankt Eriksgatan 44, 5 tr
112 34 Stockholm
Tel: 08-555 656 10
E-post: doctor@dedicare.se
www.dedicare.se

www.dedicare.se