Presentation

Carina och Mahmoud hittade rätt uppdragsgivare

Publicerad 1 november 2017
Carina Zack, läkare, Johanna Hellman Markström, konsultansvarig och Mahmoud Almohtasib, läkare på Dedicare Doctor i Örebro. Foto: Lasse Persson
Carina Zack, läkare, Johanna Hellman Markström, konsultansvarig och Mahmoud Almohtasib, läkare på Dedicare Doctor i Örebro. Foto: Lasse Persson

För att kunna välja sina egna arbetstider eller för att få omväxlande utmaningar. Läkare väljer Dedicare Doctor av lite olika anledningar men delar uppfattningen att företaget är en trygg uppdragsgivare som bryr sig.

I ungefär tre år har läkarna Mahmoud Almohtasib och Carina Zack jobbat som konsultläkare genom företaget Dedicare Doctor. Båda trivs och i grunden är det samma motiv, känslan av frihet i kombination med trygghet, som gjort att de valt just Dedicare Doctor som uppdragsgivare. Men det finns också skillnader i deras karriärmässiga vägval vilket sätter fingret på att Dedicare Doctor kan passa av flera olika anledningar.

Tid över till hästar och hundar
För Carina Zacks del har Dedicare Doctor gett möjligheten att skräddarsy arbetet efter just hennes behov och önskemål. Exempelvis är det bara på tisdagar och torsdagar som hon tar bilen till vårdcentralen där hon har sitt nuvarande uppdrag. Det passar henne perfekt. Då har hon gott om tid till att ta hand om hundarna och hästarna på gården utanför Nora där hon bor.
Carina Zack har även kunnat vara selektiv i själva allmänläkaryrket tack vare Dedicare Doctor.
– Eftersom jag tilltalas av hemsjukvård har jag valt att ägna min arbetstid till just det. När jag möter mina patienter i deras egen miljö får jag en ökad förståelse för deras bakgrund och livssituation. Och så kan jag låta samtalen få ta den tid de tar, säger Carina Zack.
Mahmoud Almohtasib sökte sig till Dedicare Doctor för att ha en stabil och trovärdig arbetsgivare och samtidigt ha möjligheten att samla på sig erfarenhet genom att kunna utmana sig själv med nya uppdrag när han vill och känner för det. Men att hoppa in på korta springvikariat är ingenting för honom. Mahmoud Almohtasib värderar att kunna vara med och forma de arbetsplatser han är på.
Han har precis förlängt sitt långtidskontrakt på en vårdcentral i Hallstahammar där han fått uppskattning för att ha utvecklat idéer som gynnat hela verksamheten.
– För att effektivisera vårdtiden vid lätta infektioner såg jag till att starta en särskild mottagning för den patientgruppen där första steget är ett rådgivande telefonsamtal med en sjuksköterska. Därefter får patienten tid för provtagning på labbet och möter sedan en läkare för att få lämplig behandling utifrån provsvar och undersökning, förklarar Mahmoud Almohtasib.
Lösningen har gjort att vårdcentralen kunnat ta emot betydligt fler patienter än tidigare och samtidigt kortat väntetiden för de sjuka. Det belyser att begreppet läkarkonsult innefattar så mycket. I vissa fall kan det handla om att täcka upp för en tillfällig vakans, och i andra, som i Mahmouds fall, att konsulten är en kompetens som förstärker organisationen långsiktigt.

Känd för sin kvalitet och pålitlighet
Dedicare var en av pionjärerna inom vårdbemanning när företaget startades för 20 år sedan. Idag erbjuder de läkaruppdrag inom alla specialiteter i hela Sverige. De matchar konsulternas önskemål med kundernas behov. Den långa erfarenheten har bidragit till deras goda anseende.
Dedicare får särskilt stor uppskattning för att de är en seriös samarbetspartner. Att de är auktoriserade, ISO-certifierade, följer ramavtal och tillämpar kollektivavtal utgör en kvalitetsstämpel och är en framgångsfaktor. Och så kan de vården och branschen.
– Flera av oss som jobbar här på kontoret är sjuksköterskor i botten. Jag får ofta positiv feedback kring det, att det upplevs så bra att vi har förståelse för hur arbetssituationen i vården ser ut och att vi har ett patientfokus, säger Catrine Andersson, kundansvarig på Dedicare Doctor i Örebro.
Att varje konsultuppdrag följs upp med en personlig kontakt och en utvärdering har ytterligare skapat ett förtroende för Dedicare Doctor.
– Jag brukar även resa runt i landet och besöka våra läkarkonsulter för att få inblick i hur de har det på plats och för att kollegialt ta en fika och småprata lite, säger Johanna Hellman Markström, konsultansvarig på Dedicare Doctor i Örebro.
– Det är så trevligt när du tittar in, säger Mahmoud Almohtasib. Det visar att ni verkligen bryr er.

Dedicare Doctor
Dedicare har 20 års erfarenhet i branschen och är en av de ledande aktörerna inom vårdbemanning. Utbudet av kunder är stort och konsultläkare matchas med intressanta uppdrag med bra villkor över hela Sverige. Dedicare tillämpar branschens kollektivavtal och bolaget är auktoriserat och ISO-certifierat vilket säkerställer god kvalitet för såväl konsulter som kunder.

Kontaktperson:
Johanna Hellman Markström,
konsultansvarig.
E-post: johanna.hellman@dedicare.se
Tel: 072-203 39 30
www.dedicare.se