Presentation

Skandinavisk Hälsovård Group samarbetar med Vasaloppet

Publicerad 18 april 2018

Magdalena Dahlberg, konsultchef på Skandinavisk Hälsovård. Foto: Nisse Schmidt
Magdalena Dahlberg, konsultchef på Skandinavisk Hälsovård. Foto: Nisse Schmidt
Skandinavisk Hälsovård Group är ett av landets största läkarbemanningsföretag och är dominerande med läkare inom primärvården. Förutom bemanning brinner företaget för hälsa och friskvård och strävar efter att erbjuda sina konsulter något alldeles extra.

Marie Öhrstedt, vd för Skandinavisk Hälsovård Group, förklarar att företaget vill ge något tillbaka till sina konsulter för den insats de gör.
– Visst vill vi att läkare ska arbeta med oss för att vi är en auktoriserad och meriterad arbetsgivare, men vi vill också ge läkarna ett mervärde. Utifrån den tanken samt ett gemensamt intresse för idrott och skidåkning har vi etablerat ett samarbete med Vasaloppet. Vi bemannar Vasaloppets olika lopp med tävlingsläkare under både vinter- och sommarveckan.
Magdalena Dahlberg arbetar som konsultchef på Skandinavisk Hälsovård och är sjuksköterska och barnmorska med 20 års erfarenhet från sjukvården.
– Förutom i mitt vardagliga arbete där jag bemannar med läkare i primärvården och inom slutenvården har jag ansvaret för vår bemanning av Vasaloppsveckorna. Som skidintresserad dalkulla känns det väldigt roligt att kunna erbjuda våra läkare denna typ av uppdrag. Då jag själv är sjuksköterska bemannade jag en akutbil tillsammans med en av våra orto­peder under Cykelvasan. Det var riktigt roligt att få komma ut på fältet och arbeta tillsammans med våra läkare men också att få ta del av arbetat i Vasaloppsorganisationen.
– Jag har världens bästa kollegor och ett riktigt roligt jobb och dessutom så ger skidåkningen tillsammans med våra konsulter ett stort mervärde. Jag är glad över att vår vd är så intresserad av träning och skidåkning. Naturligtvis är det inget krav att vara idrottsligt aktiv för att arbeta här, men företaget erbjuder en möjlighet som inte finns någon annanstans.
Förutom att Skandinavisk Hälsovård Group strävar efter att främja en aktiv fritid för sina läkarkonsulter har företaget ramavtal med samtliga landsting i Sverige, kollektivavtal med läkarförbundet och är medlemmar i Bemanningsföretagen samt har en möjlighet att erbjuda uppdrag i Norge och Danmark. Marie Öhrstedt betonar dessutom att företaget även erbjuder utbildningar, stipendier och kongresser för sina läkare.
– Inför vintersäsongen 2019 fortsätter vi med vår skidsatsning och kommer att träna och tävla tillsammans med tränare från världseliten. Intresset för våra träningsgrupper och våra arrangemang kring långloppen har varit enormt stort vilket gör att det ska bli fantastiskt roligt att åka skidor tillsammans med våra läkare ännu en säsong, säger Magdalena Dahlberg.

Skandinavisk Hälsovård Group
Skandinavisk Hälsovård Group tillhör Falckkoncernen, företaget har varit dominerande inom läkarbemanning sedan 2000 och leds av personer med lång sjukvårdserfarenhet. Företaget har genom denna bakgrund god förståelse för både den enskilde läkarens och kundens behov och är därmed det naturliga förstahandsvalet.

Skandinavisk Hälsovård Group
Barnhusgatan 22, 111 23 Stockholm
Målaregatan 10, 784 33 Borlänge
Vasagatan 45, 411 37 Göteborg
Tel: 0243-945 00
E-post: info@shvab.se