Presentation

Utveckla din karriär och hitta livskvalitet i Gävleborg

Publicerad 18 april 2018
Region Gävleborg
David Bardens, ST-läkare i allmänmedicin i Region Gävleborg. Foto: Peter Engström

Arbetsglädje, variation, engagerade kollegor samt livskvalitet i en fantastisk natur. I Region Gävleborg har du som är ST-läkare eller färdig specialist i allmänmedicin spännande karriärmöjligheter och chans att utvecklas professionellt och privat.

För drygt tre år sedan jobbade David Bardens inom gynekologi på ett stort universitetssjukhus i Tyskland. Han var frustrerad över en orimlig arbetsbelastning och nyfiken på att arbeta i Sverige. David såg en annons om en karriärkväll i Sundsvall.
– Jag reste dit och träffade en HR-konsult från Region Gävleborg. Alla var enormt positiva och trevliga och jag fick ett fantastiskt bra intryck. Så fort jag kom tillbaka till Tyskland sade jag upp mig och sex veckor senare flyttade jag till Sverige, berättar David.
Efter en intensivkurs i svenska började David sin ST-tjänst i allmänmedicin i Region Gävleborg. Idag har han ett och ett halvt år kvar tills han är färdig specialist.
– Jag har aldrig ångrat mig. Här har jag fått ett jobb där jag känner stor arbetsglädje och verkligen utvecklas som läkare, med alla olika slags patienter och diagnoser. Mina yngsta patienter är spädbarn och mina äldsta över 100 år gamla, berättar David.
– På min gamla arbetsplats var det viktigaste att jag producerade. Här finns en stark betoning på handledning, utveckling och att man ska trivas i sin läkarroll. Det är en stor skillnad.

Många karriärvägar
Han lyfter också fram att det finns ett starkt kollegialt stöd, bra utbildningsmöjligheter och många olika karriärvägar för allmänläkare. Exempelvis finns ST med särskilt fokus på ledarskap för den som är intresserad av att jobba som chef eller ledare.
– Jag vill verkligen också betona den fina livskvaliteten som den här regionen erbjuder. Här finns vacker natur, norrsken och ett stort utbud av olika kulturevenemang. Jag blev överraskad av hur livligt och rikt kulturlivet är här. Dessutom är man aldrig mer än ett par timmar från Arlanda.
Som allmänläkare får David möjlighet att arbeta med en av sina hjärtefrågor – barnvaccinationsprogrammet. I Tyskland utmanade han en känd vaccinationsmotståndare, som hävdade att det inte finns något bevis för att mässlingviruset verkligen existerar. David vann i domstol och fortsätter att strida för vikten av att vaccinera.
– Var sjätte minut dör ett barn av mässling och jag har själv sett det ske. Här i Sverige är vaccinationsmotståndet mindre, men det är väsentligt att vi fortsätter att sprida kunskap och skapa förtroende bland föräldrar. Detta är ett av många områden där primärvården har en viktig roll att spela.

Primärvården Region Gävleborg
Region Gävleborg erbjuder dig ett meningsfullt arbete i en spännande arbetsmiljö och med goda personalförmåner. Här finns goda karriärmöjligheter och en bra livsmiljö. Primärvården är väl utbyggd med hälsocentraler över hela länet. Vi har klinisk träningsverksamhet i hela länet och ett kliniskt träningscentrum i Gävle. Vill du forska finns det goda möjligheter, och vårt centrum för forskning och utveckling samarbetar bland annat med Uppsala universitet och Högskolan i Gävle.

Vill du jobba med David?
Kontakta verksamhetschef Helena Bikoff:
Tel: 070-301 96 26
helena.bikoff@regiongavleborg.se
www.regiongavleborg.se