Presentation

Allt är möjligt för läkarna på Trosa vårdcentral

Publicerad 6 november 2018

Teamet på Trosa vårdcentral trivs med den positiva stämningen. Foto: Christian Boo
Teamet på Trosa vårdcentral trivs med den positiva stämningen. Foto: Christian Boo
Trosa vårdcentral präglas av en positiv stämning som smittar av sig på både medarbetare och patienter.
– Verksamheten har utmärkta arbetsvillkor och en personal som är öppen för utveckling och förändring, här känns det som att allt är möjligt, säger Anna Krakowska, distriktläkare.

Trosa vårdcentral erbjuder olika former av medicinsk behandling, rehabilitering, omvårdnad och förebyggande hälsovård. Här märks också att landstinget Sörmland under senare år har genomfört en rad satsningar på vården av äldre och hemsjukvård. Mikael Rizell, geriatriker och internmedicinare, ansvarar för sjukvården på Trosas äldreboenden och sköter även hemsjukvård, hjärtsviktmottagning, demensutredningar samt hjälper till med SSIH, specialistsjukvård i hemmet.
– Ledningen har verkligen sett till att använda mina kunskaper på rätt sätt. Här får jag göra det jag är bäst på och har erfarenhet av. Jag är verkligen jättenöjd med mitt beslut att lämna en lång karriär inom sjukhusvården till förmån för Trosa vårdcentral.
Även Anna Krakowska, specialist i allmänmedicin är nöjd med sitt val av arbetsgivare.
– Jag kom till Sverige från Polen för 16 år sedan som utbildad allmänläkare och fick ganska omgående jobb här på vårdcentralen. Idag är jag en av de som jobbat allra längst i verksamheten.

God arbetsmiljö
Att Anna blivit kvar i alla år hänger ihop med den goda arbetsmiljön.
– Förutom bra kollegor erbjuds goda villkor med individuella lösningar vad gäller schema och tjänstgöring. Sedan är det bra att jobba och bo på samma ort med närhet till både jobb och fritid.
Christian Hesslow, ST-läkare, nickar instämmande.
– Jag är uppvuxen i Trosa, läste till läkare i Lund, och arbetade några år i Skåne innan jag flyttade tillbaka för 2,5 år sedan. Det finns många vinster med det småskaliga. I Trosa har vi havet tätt intill, gott om aktiviteter för alla åldrar och utmärkta pendlingsmöjligheter till huvudstaden.
På frågan om trion kan rekommendera andra läkare att söka sig till Trosa vårdcentral blir svaret ett unisont ja!
– Det är fantastiskt stimulerande och utvecklande arbete. Största risken med att börja här är att man blir kvar väldigt länge, säger Anna Krakowska och skrattar gott.

Vi söker Allmänspecialist till Trosa vårdcentral. Läs mer och ansök här

Landstinget söker läkare till primärvården. Läs mer och ansök här

Trosa vårdcentral, Landstinget Sörmland
Trosa vårdcentral har cirka 50 medarbetare som tillsammans har en bred utbildning och erfarenhet. Här finns bland annat astma/KOL-team, diabetesmottagning, hjärtsvikts- och blodtrycksmottagning, demensteam, lättakut, allergimottagning och rehabteam som inte bara tar hand om patienter utan även anordnar fysiska aktiviteter och håller oss i personalen friska. Landstinget Sörmland får den 1 januari 2019 en ny organisation som kommer att heta Region Sörmland.

Trosa Vårdcentral, SSIH Trosa och Gnesta
Tomtaklintgatan 2
619 33 Trosa
Kontakt: Susanne.Rehn.Svensson@dll.se

www.landstingetsormland.se