Presentation

Geriatriken i Södertälje – utvecklande verksamhet med visioner

Publicerad 1 maj 2019
Roza Partovi, ST-läkare och Peter Johnson, tf. verksamhetschef på Geriatriska kliniken vid Södertälje sjukhus. Foto: Ulrich Schulte
Roza Partovi, ST-läkare och Peter Johnson, tf. verksamhetschef på Geriatriska kliniken vid Södertälje sjukhus. Foto: Ulrich Schulte

Roza Partovi skulle bli specialist i allmänmedicin. Men när hon efter två år randade på Geriatriska kliniken vid Södertälje sjukhus bestämde hon sig för att byta specialitet.
–Jag stortrivs med arbete, miljö och kollegor och är väldigt nöjd med mitt beslut.

Helhetsperspektivet på de äldres vård var en av anledningarna till att Roza Partovi bestämde sig för att stanna inom geriatriken.
– Här finns utmanande medicinska frågeställningar och en miljö som präglas av god sammanhållning, trevlig atmosfär och variation i arbetet vilket ger en ständig fortbildning och stadig utveckling.
Hon får medhåll av Peter Johnson, tf. verksamhetschef, som kan räkna in hela 20 år inom verksamheten.
– Efter några år som geriatriker på ett större sjukhus sökte jag till Södertälje, eftersom jag ville till ett litet sjukhus med korta beslutsvägar där man kan vara med och utveckla saker och ting. Under de gångna åren har jag varit med i en rad olika utvecklingsprojekt som förbättrat vården för patienter i både det stora och det lilla.
Peter är inte ensam om att ha arbetat länge på kliniken.
– Här finns en trogen specialistgrupp som ofta börjat som AT-läkare, stannat kvar och liksom jag arbetat i många år på sjukhuset.

Bred verksamhet
Både Peter och Roza lyfter fram variationen som en stor fördel i arbetet. På Södertälje sjukhus finns två avdelningar för akutgeriatrik, rehabavdelning, demensavdelning, minnes- och osteoporosmottagning samt regionens enda mottagning för multisjuka äldre. Till det kommer ASIH, en palliativ avdelning och fyra äldreboenden.
– Här finns väldigt många olika inriktningar som vi underläkare roterar mellan. Varje dag ser helt annorlunda ut, konstaterar Roza.
Peter har fortsatt på det inslagna spåret med verksamhetsutveckling, och arbetar just nu med att sjösätta ett projekt med fokus på distansmonitorering.
– Målet är att vi genom modern teknik som stegräknare, syrgasmätare, automatiska vågar och tum-EKG ska kunna övervaka patienterna i hemmet och hitta deras försämring innan de själva känner av den. På så vis kan vi ligga steget före, motverka och åtgärda problem kanske genom bara ett telefonsamtal eller hembesök. Det här är en geriatrisk klinik med visioner, en verksamhet som jag varmt kan rekommendera andra läkare att söka sig till.

Vi söker specialistläkare/överläkare till Geriatriken på Södertälje sjukhus. Klicka här för mer information och ansök

Geriatriken Södertälje sjukhus
Geriatriken vid Södertälje sjukhus består av både öppen- och slutenvård. Här finns två akutgeriatriska avdelningar, rehab- och demensavdelning, minnes- och osteoporosmottagning samt regionens enda mottagning för multisjuka äldre. Till det kommer ASIH, en palliativ avdelning och fyra äldreboenden.

Södertälje sjukhus
152 86 Södertälje
Tel: 08-550 240 00
www.sodertaljesjukhus.se

Södertälje sjukhus logotype