Presentation

Utvecklas och trivs på akuten i Nyköping

Publicerad 1 maj 2019
Teamet på akuten i Nyköping. Foto: Marie Linderholm
Teamet på akuten i Nyköping. Foto: Marie Linderholm

Omväxling, sammansvetsade team och snabba beslut utmärker arbetet på akutkliniken på Nyköpings lasarett.
– Det finns inget roligare jobb eller bättre arbetsplats. Här ser man en omedelbar nytta med det man gör och utvecklas snabbt i sin profession.

Det säger Martina Cokorilo och Innocenti Lemessov, som är ST-läkare på akutkliniken i Nyköping.
Både Martina och Innocenti sommarjobbade på Nyköpings lasarett under studietiden och trivdes så bra att de sökte sig tillbaka när det var dags för AT. Nu har Martina precis börjat sin ST i akutsjukvård och Innocenti har bara ett knappt år kvar tills han är färdig akutläkare.
– Akutsjukvård har en bredd och explosivitet som är svår att överträffa. Vi arbetar intensivt i nuet och måste ständigt göra snabba ställningstaganden och vi ser resultatet av våra insatser direkt. Vi får också en god kunskap om logistik och patientflöden. Det är enormt kul och utvecklande, säger Innocenti, vars beslut att bli akutläkare mognade fram under allmäntjänstgöringen.

Positiv stress
Han får medhåll av Martina, som visste redan under studietiden att hon ville jobba med akutsjukvård.
– Det är oavbrutet roligt och intressant. Vi har patienter i alla åldrar, med vitt skilda diagnoser. Vad som helst kan hända under en dag. Tempot kan vara högt, men det är en positiv och tillfällig stress. En stor fördel är att vi inte fastnar i dokumentation och uppföljning, utan när vi går av ett pass så är jobbet avslutat, säger hon.
För båda var Nyköpings lasarett ett självklart val, både för AT och ST. Som ny läkare får man förtroende och växer snabbt i yrkesrollen.
– Vi får jobba på golvet och verkligen ta ansvar, samtidigt som vi får stöd och uppmuntran. Som ny ST-läkare på akutkliniken känner man sig välkommen direkt. Dessutom är sjukhuset inte större än att man snabbt skapar ett brett nätverk över klinikgränserna, säger Martina.

Fokus på utbildning
Akutkliniken satsar också stort på utbildning och kompetensutveckling för samtliga medarbetare.
– För ST-läkare finns ett fokus att tidigt få viktiga färdigheter så att vi kan göra allt fler insatser på plats. Det avlastar hela vårdkedjan och det finns ett stort sug hos alla personalgrupper att ständigt utvecklas och förbättras. Här finns en stark yrkesidentitet och stolthet över det vi gör, säger Innocenti.
Martina och Innocenti, som båda kommer från Stockholm, lyfter också fram Nyköping som stad, med sitt läge alldeles vid havet i den vackra sörmländska naturen.
– Det är en otroligt fin och trevlig stad. Här är det lätt att trivas både i sitt professionella och privata liv.

Vi söker ST-läkare och/eller specialist inom akutsjukvård till akutkliniken. Klicka här för mer information och ansök

Akutkliniken Nyköpings lasarett
Akutkliniken på Nyköpings lasarett är en dygnet runt-mottagning för allvarliga, akuta tillstånd för medicin-, kirurgi- och ortopedpatienter. Jourtid behandlas även barn samt ögon- och öronpatienter. Här kan du göra ST i en stöttande miljö, där du snabbt utvecklas i yrkesrollen. Nyköping erbjuder också ett rikt kulturliv och närhet till naturen, endast en timme söder om Stockholm.

Vill du veta mer om spännande karriärmöjligheter?
Kontakta gärna verksamhetschef Karin Svalgård
072-141 25 38
karin.svalgard@regionsormland.se

www.regionsormland.se

Sörmland akut logotype logotype