Presentation
Region Gävleborg

I Sandviken satsar vi på våra ST-läkare!

Publicerad 23 november 2022
Foto: Linda Dahlqvist
Ida Lindgren, specialistläkare i allmänmedicin och Jonathan Stenmark, ST-läkare i Sandviken. Foto: Linda Dahlqvist
Ida Lindgren, specialistläkare i allmänmedicin och Jonathan Stenmark, ST-läkare i Sandviken. Foto: Linda Dahlqvist

Starkt fokus på handledning och utbildning, många kollegor och en stor bredd av patienter. På Sandviken Södra Din Hälsocentral får du som är ST-läkare i allmänmedicin alla möjligheter att utvecklas i din läkarroll.

När ST-läkaren Jonathan Stenmark skulle välja placering för sin specialisttjänstgöring i allmänmedicin var Sandviken Södra Din Hälsocentral ett givet val. Han hade vikarierat här i sex månader före sin AT och visste att han skulle trivas.
– Vi har väldigt bra handledning, där alla stöder. Eftersom vi är en stor läkargrupp finns det dessutom alltid erfarna kollegor som man enkelt och informellt kan rådfråga. Det finns ett starkt fokus på lärande och utveckling, säger han.

Familjeläkare/ST-läkare till Sandviken Södra, Din hälsocentral. Klicka här för mer information och ansök (Sista ansökningsdag har passerat)

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster

Stor bredd
Jonathan får medhåll av Ida Lindgren, som är färdig specialistläkare i allmänmedicin sedan ett par år tillbaka. Även hon gjorde sin ST här.
– Det var verkligen roligt att komma till ett så starkt läkarkollegium, med många ST-läkare i samma ålder. Idag är vi åtta färdiga specialister och fem ST-läkare, varav två blir klara inom ett halvår. Vi har en otroligt bra gemenskap, berättar Ida och fortsätter:
– Det är också en väldig bredd på patienterna, och som läkare här möter man alla sorters människor och diagnoser. Väldigt mycket av vården sker inom primärvården, så det är otroligt omväxlande.

Väl omhändertagen
Ett led i den lärande kulturen är de ”tiomöten” som hålls varje förmiddag tillsammans med Sandviken Norra Din Hälsocentral som ligger i samma hus. Under dessa möten är det högt i tak och man kan ta upp medicinska eller andra relevanta frågor. ST-läkare har även en timme i veckan avsatt för handledning.
– Då pratar vi inte bara medicinska frågor utan även ST-planering, etik och annat. Som ST-läkare här är man väl omhändertagen. Det finns en bra grundstruktur och vilja att förbättra primärvården. Vi har engagerade studierektorer som är lyhörda för ens önskemål. En annan fördel är att vi finns på sjukhuset, så det är korta avstånd till olika organspecialister om man behöver konsultera dem, säger Jonathan.
Under ST-tiden finns möjlighet till fyra veckors utlandsauskultation, något som Ida tog fasta på. Hon var två veckor på Hawaii och två på Grönland, något som gav nya perspektiv.
Ida och Jonathan lyfter också fram Sandviken som ort.
– Här finns alla möjligheter till en aktiv fritid, med ett rikt friluftsliv och närhet till stadspulsen i Gävle!

Familjeläkare/ST-läkare till Sandviken Södra, Din hälsocentral. Klicka här för mer information och ansök (Sista ansökningsdag har passerat)

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster

Sandviken Södra HC – Västra Gästrikland – Region Gävleborg

Välkommen som ST-läkare på Sandviken Södra Din Hälsocentral! Här blir du en del av ett sammansvetsat team av olika kompetenser, med många läkare. Det finns ett starkt fokus på handledning och utbildning och du utvecklas snabbt i din profession. Hälsocentralen ligger i samma hus som Sandvikens sjukhus och Sandviken Norra Din Hälsocentral, så du har nära till andra specialister som du snabbt lär känna. Sandviken erbjuder hög livskvalitet med vacker natur och nära pendlingsavstånd till Gävle. Sandviken Södra Din HC tillhör Primärvård Västra Gästrikland.

Läs mer på: www.regiongavleborg.se