Presentation
Region Gävleborg

Utvecklas med oss på HC Ockelbo!

Publicerad 23 november 2022
Foto: Alexander Lindström
Rajesh Kumar och Stephan Weiss, specialister i allmänmedicin. Foto: Alexander Lindström
Rajesh Kumar och Stephan Weiss, specialister i allmänmedicin. Foto: Alexander Lindström

Vill du arbeta på en hälsocentral i stark utveckling, där du verkligen kan göra skillnad för patienterna? På Ockelbo HC händer det mycket och vi söker nya, engagerade specialister och ST-läkare, som vill vara med och skapa framtidens vård.

Hälsocentralen i Ockelbo expanderar och rekryterar nu både färdiga specialister i allmänmedicin och ST-läkare. Idag arbetar här två allmänläkare tillsammans med ett sammansvetsat team av distriktssköterskor, undersköterskor, psykolog, rehabiliteringskoordinator, arbetsterapeut och fysioterapeut. Utöver det finns två seniora allmänläkare på distans som stöder de sköterskedrivna diabetes- och blodtrycksmottagningarna. I november förstärks teamet med en psykiater/rehabläkare på 50 procent och i början av nästa år kommer ytterligare en specialist i allmänmedicin samt en utbildningsläkare.
– Vi har en väldigt fin stämning inom teamet och våra distriktssköterskor är mycket erfarna och duktiga. Nu är det roligt att verksamheten växer och att vi satsar på att åter bli en utbildningsenhet. Vi är en stabil grupp och ser fram emot att få nya kollegor, säger Rajesh Kumar, specialist i allmänmedicin och anställd på HC Ockelbo sedan fyra år.
Rajesh får medhåll av sin kollega Stephan Weiss, som arbetade på HC Ockelbo för ett antal år sedan och nu är tillbaka på hälsocentralen sedan några månader tillbaka.
– Det sker mycket positivt här i Ockelbo nu. Vi har en ny chef och verksamheten byggs ut, så det är en omstart och en rolig och dynamisk tid att komma hit. Vårt starka fokus på förbättringsarbete har gett resultat och det är väldigt tillfredsställande, säger han.

Vi söker allmänspecialist till Ockelbo Din hälsocentral. Klicka här för att läsa mer och ansök (Sista ansökningsdag har passerat)

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster

Bra samarbete
Både Rajesh och Stephan lyfter fram att det finns ett bra samarbete med andra verksamheter och myndigheter. SÄBO, hemsjukvård, BVC och familjecentral finns i samma hus, vilket underlättar i arbetet kring patienterna. HC Ockelbo har cirka 5500 listade patienter och det är ett väldigt varierat arbete, med patienter i alla åldrar och vissa med komplexa, mångfasetterade vårdbehov.
– Vi jobbar brett, med helhetsperspektiv, och lär verkligen känna våra patienter. Det är en av de stora fördelarna med att arbeta på en mindre ort, menar Rajesh.
Ockelbo erbjuder en bra livsmiljö, med närhet till allt och ett rikt utbud av friluftsaktiviteter. Gävle ligger på bekvämt pendlingsavstånd med bil eller tåg.
– Det är ett trevligt ställe att bo på, säger Stephan, som har bott här i åtta år med sin familj. Det är väldigt barnvänligt och vi har fin natur alldeles runt knuten.

Ockelbo HC – Västra Gästrikland – Region Gävleborg

Kom som du är och bli den du vill vara!
Välkommen till oss på HC Ockelbo, som är en dynamisk och växande hälsocentral med starkt fokus på förbättringsarbete. Vi söker både dig som är färdig specialist i allmänmedicin och dig som är ST-läkare. Här kan du vara med och forma framtidens vård, växa och göra avtryck. Region Gävleborg satsar på sin primärvård och det finns alla möjligheter att utvecklas professionellt och personligt. Ockelbo HC tillhör Primärvård Västra Gästrikland.

Läs mer på www.regiongavleborg.se