Presentation
Primärvården Västra Gästrikland

Bli en del av vårt stabila och erfarna team

Publicerad 9 maj 2023
Foto: Alexander Lindström
– Om du så vill ha karriär mot ledarskap, medicinsk rådgivning eller akademi så finns alla möjligheter här hos oss, säger Elin Ahtinen och får medhåll av kollegorna Ece Korkmaz och Khalil Khalil. Foto: Alexander Lindström
– Om du så vill ha karriär mot ledarskap, medicinsk rådgivning eller akademi så finns alla möjligheter här hos oss, säger Elin Ahtinen och får medhåll av kollegorna Ece Korkmaz och Khalil Khalil. Foto: Alexander Lindström

Ockelbo Din hälsocentral har en stabil och erfaren personalstyrka, tre allmänspecialister, utbildningsläkare och två övriga specialister. Tillsammans skapar de en hälsocentral med framåtanda och utvecklingsmöjligheter.

HC Ockelbo är inne i en spännande och expansiv utvecklingsfas.
– Det är nu det händer. Vi gör en stor resa både som verksamhet och som individer, säger Elin Ahtinen, distriktssköterska och vårdenhetschef.
Hälsocentralen har tre fast anställda allmänläkare, en stabil och erfaren sjuksköterskebemanning samt ett regelbundet samarbete med en kardiolog och en psykiatriker/rehabläkare. Två seniora läkare stödjer dessutom hälsocentralens sjuksköterskeledda mottagningar.
Tack vare den starka och välfungerande personalstyrkan tar hälsocentralen även emot utbildningsläkare.
– Det här är en stor tillgång för oss. De kommer med den senaste kunskapen och nya förhållningssätt, säger Elin och berättar att hälsocentralens läkare erbjuds handledarutbildningar och andra typer av fortbildningar för att kunna stödja sina nya kollegor.
Ece Korkmaz, som tidigare arbetade som barnläkare i Turkiet, är en av fyra utbildningsläkare som just nu kombinerar teoretiska studier på olika nivåer med arbetet på hälsocentralen.
– Jag har lärt mig otroligt mycket och har fått ett fint mottagande både av mina kollegor och av invånarna här. Dessutom möter jag patienter i alla åldrar med allt från gynekologiska besvär till problem med ögonen, säger Ece som just nu studerar för att få en svensk läkarlegitimation.

Jobba med oss. Klicka på länkarna nedan för mer information och ansök


Allmänspecialist till Ockelbo hälsocentral (Sista ansökningsdag har passerat)

ST-läkare till Ockelbo hälsocentral (Sista ansökningsdag har passerat)

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster i Region Gävleborg

Viktigt teamarbete
Varje vecka har hälsocentralens läkarteam gemensamma möten där de delar med sig av kunskap och diskuterar verksamhetsutveckling. Mötena leds av hälsocentralens biträdande chef Khalil Khalil, som även är medicinsk rådgivare samt allmän- och barnspecialist.
Khalil ser många fördelar med en mindre hälsocentral.
– På en mindre arbetsplats som den här med en stabil sjuksköterskegrupp finns det utrymme att göra saker på ett helt annat sätt. Det är lätt att kommunicera och att lägga planer, säger han och fortsätter.
– Det finns en väldig framåtanda här och en positiv inställning till att delta i forskargrupper. Är man intresserad av verksamhetsutveckling och att testa nya arbetssätt är det möjligt här hos oss, säger han.

Region Gävleborg – Primärvården Västra Gästrikland – HC Ockelbo

HC Ockelbo är en dynamisk och växande hälsocentral med starkt fokus på förbättringsarbete. Vi söker både dig som är färdig specialist i allmänmedicin och dig som är ST-läkare. Här kan du vara med och forma framtidens vård, växa och göra avtryck. Region Gävleborg satsar på sin primärvård och det finns alla möjligheter att utvecklas professionellt och personligt hos primärvården i Västra Gästrikland.

Läs mer på www.regiongavleborg.se