Hallå där

Hallå där Christina Christoffersen!

Publicerad 9 maj 2023
Text: Annika Wihlborg
Christina Christoffersen, biträdande överläkare och president för Framtidens Specialistläkare.

Hallå där Christina Christoffersen, biträdande överläkare och president för Framtidens Specialistläkare som äger rum den 26–28 september 2023 på Malmö Arena.

Vilken är Framtidens Specialistläkares viktigaste uppgift?
– Att låta läkare mötas. Vi vänder oss till alla läkare, nyutexaminerade som erfarna. På FSL kan vi utbilda och fortbilda oss och uppdatera oss om senaste nytt inom svenska sjukvården. FSL är en unik nationell specialitetsövergripande mötesplats där otroligt mycket intressant sker under tre intensiva dagar och där värdefulla kontakter kan knytas.

Vilka är höjdpunkterna i programmet?
– Vi arrangerar bland annat en kommunikationskurs, en ledarskapskurs samt en handledarkurs för både ST och specialister. Läkarsällskapet har dessutom valt att förlägga sitt Berzelius Symposium med fokus på fortbildning i samband med FSL. FSL är även värd för Läkarförbundets Studierektorskonferens, där studierektorer från hela landet kan diskutera relevanta ämnen.

Varför rekommenderar du ST-läkare och specialistläkare att besöka kongressen?
– För att vi måste prioritera det fysiska mötet och fortbildningen och allt det som uppnås när vi får möjlighet att kommunicera i en stimulerande miljö. När vi träffas fysiskt får vi energi av varandra. Utöver kurserna bjuder vi på en mängd korta, noga utvalda föreläsningar om de ämnen som är mest relevanta för läkarkåren just nu. Under väl tilltagna fika- och lunchpauser samt afterwork och festmiddag skämmer vi bort kongressdeltagarna, som en välbehövlig belöning efter flera års kraftinsats under pandemin.