Annons
Vem tar hand om Doktorn?

Kurs i motiverande samtal

Publicerad 9 maj 2023

Välkommen till en kurs i motiverande samtal och återhämtning med Vem tar hand om Doktorn? och Mats Hogmark på Västkusten den 12-14 oktober 2023.

Fokus på dessa dagar ligger på kommunikation, återhämtning, lugn & ro och kollegialitet. Självklart kommer det som alltid att vara en hel del träningspass. Det kommer att finnas alternativ, så att man väljer enklare eller tuffare pass utifrån sin träningsbakgrund och dagsform. Dans, styrka och yin-yoga kan nämnas!

”Motiverande samtal i patientarbetet är eco-driving för doktorn”
Sagt om kursen av kursdeltagare

Om kursen:

  • Samtalsmetodik för att hjälpa våra patienter att växa och för oss läkare att må bra på jobbet!
  • Kunskap, självomhändertagande, fysisk aktivitet i teori och praktik
  • Med Vem tar hand om Doktorn? och Mats Hogmark

Alla kliniskt verksamma läkare har nytta av kursen. Kursen uppfyller ST-delmål.

Vi har enstaka platser med helpension kvar och för dig som kan pendla erbjuder vi dagkonferens.

Klicka här för att läsa mer och anmäla dig till kursen

Vem tar hand om doktorn?

Vem tar hand om Doktorn? startades i augusti 2017 av oss två kollegor – Maria Zetterlund och Jill Taube. Vi delar intresse för att arbeta salutogent och hade också slagits av att fler och fler kollegor blev sjuka av stress. Vi ville bidra och arrangerade en kurs- och återhämtningsresa till Rhodos. För att marknadsföra den bildade vi en grupp på Facebook. Gensvaret var överraskande och istället för de 40-50 medlemmar vi förväntade oss, anslöt sig 500 kollegor under de första fyra veckorna.

Snart förstod vi att kollegornas intresse inte bara handlade om resan utan att ett forum hade fötts och att vi genom att bilda detta, också fått ett slags ansvar. Vi har axlat det och har sedan dess drivit detta enormt stimulerande arbete med att samla kollegor, knacka små lufthål på den rustning som ”Doktorn” emellanåt både hamnar i och ställer sig själv i och har ett stort fokus på vår egen hälsa.

2023-02-26 närmar vi oss 9 500 kollegor, vilket är 15%  av Sveriges läkarkår.

vemtarhandomdoktorn.se