Presentation
Ljusdalsregionens hälsocentraler

Personligt och god kontinuitet i Färila

Publicerad 9 maj 2023
Foto: Joakim Berndes
Elisabeth Persson, distriktsläkare och Sven Andersson, specialist i internmedicin och husläkare på Färila Hälsocentral. Foto: Joakim Berndes
Elisabeth Persson, distriktsläkare och Sven Andersson, specialist i internmedicin och husläkare på Färila Hälsocentral. Foto: Joakim Berndes

På hälsocentralerna i Ljusdal, Järvsö och Färila i Region Gävleborg erbjuds läkare ett självständigt arbete med hög kontinuitet och god kollegial sammanhållning i en personlig miljö. Arbetet på hälsocentralerna är självständigt och förutsättningarna att uppnå en god livskvalitet med närhet till natur och friluftsliv året runt är mycket goda.

– Det jag uppskattar allra mest med att arbeta på en mindre hälsocentral är den familjära atmosfären och nära samverkan mellan olika professioner. På en arbetsdag hinner jag träffa alla mina kollegor, säger Elisabeth Persson, distriktsläkare på Färila Hälsocentral. Hon är uppvuxen i Ljusdal, men bodde tidigare i Sundsvall, där hon gjorde sin ST-tjänstgöring till allmänspecialist.
Efter ett par år i Ljusdal valde Elisabeth Persson att börja arbeta i företagshälsovården. Hon återvände dock så småningom till primärvården.
– Närheten och sammanhållningen i teamet är viktig, både ur ett trivselperspektiv och för att den gör det lättillgängligt för mig att vid behov resonera med andra professioner. De natursköna och rogivande omgivningarna bidrar till en hög livskvalitet i vår region. Jag har exempelvis en fantastiskt vacker resväg till jobbet som jag njuter av året runt, säger Elisabeth Persson.

Jobba med oss. Klicka på länkarna nedan för mer information och ansökan


Specialistläkare i allmänmedicin till Färila-Los Din hälsocentral (Sista ansökningsdag har passerat)

Specialistläkare i allmänmedicin till Järvsö Din hälsocentral (Sista ansökningsdag har passerat)

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster i Region Gävleborg

Från Skåne till Färila
Efter att ha bott och arbetat i Lund i många år valde Sven Andersson, som är specialist i internmedicin, att flytta till Ljusdal och börja arbeta som husläkare på Färila Hälsocentral.
– Jag har tidigare arbetat på akutkliniken vid Skånes universitetssjukhus och på en vårdcentral i Lund. Flytten till Ljusdal berodde dels på att jag har en naturlig anknytning till orten, dels på att min fru fick jobb här. För mig som uppskattar skidåkning och olika former av friluftsliv samt skog och natur finns det mycket att hämta i Ljusdal, säger han.
Sven Andersson trivs med att arbeta som husläkare på hälsocentral med ett glesbygdsmedicinskt totalansvar för patienten. Han beskriver arbetet som husläkare på en mindre hälsocentral som mångfasetterat och mycket varierande.
– I städer är det vanligt att patienter söker sig till många olika specialister. På hälsocentralen har jag förmånen att arbeta med patienten utifrån ett helhetsperspektiv eftersom vi följer många patienter långsiktigt och de söker sig hit för många olika typer av åkommor. Samverkan med kommunen och andra vårdgivare är mycket god. Arbetet på hälsocentralen präglas av god stämning, ett personligt bemötande och en välutvecklad kollegial sammanhållning som jag verkligen uppskattar, säger han.

Region Gävleborg – Ljusdalsregionens hälsocentraler

Hälsocentralerna i Ljusdal, Järvsö och Färila i Region Gävleborg bedriver primärvårdsverksamhet nära de öppna specialistmottagningarna, röntgen, ambulanssjukvården samt den kommunala omsorgen. Vi välkomnar utbildningsläkare och är måna om att tillhandahålla en god och utvecklande arbetsmiljö. Inom verksamheten pågår ett förändringsarbete med fokus på kontinuitet, rutiner för fast läkarkontakt och främjande av multiprofessionellt arbete i team.

www.regiongavleborg.se