Träning är roligare tillsammans

Publicerad 18 april 2018
Text: Paola Langdal

Marie Öhrstedt, vd på Skandinavisk Hälsovård Group, startade Team Doctor.
Marie Öhrstedt, vd på Skandinavisk Hälsovård Group, startade Team Doctor.
Att balansera vårdyrket med sportupplevelser på elitnivå blir alltmer populärt. För andra året i rad åkte Team Doctor till Marcialonga för att åka det italienska skidloppets motsvarighet till Vasaloppet.

Vem är landets snabbaste läkare på längdskidor? Den frågan slängde Marie Öhrstedt ut till konsulterna på Skandinavisk Hälsovård Group för två år sedan där hon är vd. Tanken var att kunna erbjuda personalen något extra där man samlades kring det gemensamma intresset för friskvård.
– Team Doctor kom till efter att vi upptäckte att många av våra konsulter tog med sig längdskidor på uppdragen och intresset för att vara med i träningsgrupperna har varit enormt stort, säger hon.

Bra tillfälle att nätverka
Med förflutet som anestesisjuksköterska med uppdrag i sjöräddningsheli­kopter är Marie Öhrstedt van med tuffa utmaningar.
– Jag har tidigare åkt Vasaloppet och tränat mycket själv. Med Team Doctor utvecklas vi tillsammans, vilket är nytt för mig men jätteroligt, fortsätter hon.
Under hösten har deltagarna varit på ett träningsläger i Orsa. Här fick man draghjälp av Espen Kveli som bland annat tränar det norska längdlandslaget.
– Det var en mix av åkare som hängde med på träningslägret, från toppåkare till vanliga motionärer. Förutom att det gav rejäl träningsvärk var det ett fantastiskt tillfälle för våra konsulter att träffas och utbyta erfarenheter, fortsätter hon.

Mår bra av träning
För att få formbesked inför det stora loppet reste 15 läkare iväg tidigare i år till Marcialonga och åkte det italienska skidloppets motsvarighet till Vasaloppet.
– I år tävlade vi i både Vasaloppet och Marcialonga med jättefina resultat, vilket jag är väldigt stolt över, säger Marie Öhrstedt och tillägger att konsultföretaget även bemannar Vasa­loppet med sjukvårdspersonal. Hon poängterar dock att längdskidor inte är den enda fysiska aktivitet som uppmuntras inom företaget.
– Huvudsak är att man hittar en träningsform som man trivs med, då blir träningen av, avslutar hon.