Presentation
Gävle Strand Hälsocentral

I Tullhuset finns höjd för morgondagens vård

Publicerad 24 november 2020
Torbjörn Eriksson, vårdenhetschef, Alexandra Fisch, specialistläkare i dermatologi och Antoni Lesniak, allmänspecialist på Gävle Strand Hälsocentral.
Torbjörn Eriksson, vårdenhetschef, Alexandra Fisch, specialistläkare i dermatologi och Antoni Lesniak, allmänspecialist på Gävle Strand Hälsocentral.

I höstas flyttade Gävle Strand Hälsocentral in i Tullhuset, en ny byggnad med anpassade lokaler och omedelbar närhet till verksamheter från specialistvården.
– Vi har tagit höjd och anpassat verksamheten till morgondagens vård redan idag, säger Torbjörn Eriksson, vårdenhetschef.

Det är inte utan stolthet i rösten som Torbjörn Eriksson berättar om Gävle Strand Hälsocentral som sedan ett par månader tillbaka huserar i helt nya, ändamålsenliga lokaler med en fantastisk utsikt över Gävleån. Det vackra läget är dock bara grädden på moset, verksamheten är en viktig del av Region Gävleborgs framtidssatsning och strävan efter ett närmare samarbete mellan specialist- och primärvård.
– Vi disponerar tre våningsplan i Tullhuset där ett rymmer hälsocentral med rehab-del, ett annat disponeras av hud- och reumatologmottagning och det översta består av e-psyk, konferenslokaler och matsal.
Hälsocentralen har 1 200 kvadratmeter till sitt förfogande vilket skapat helt nya utvecklingsmöjligheter.
– Inom kort öppnar BVC och vi planerar att på sikt öppna flera sköterskemottagningar med olika specialistinriktningar. Extra kul är att vi redan nu har tre specialiteter, allmänmedicin, dermatologi och reumatologi samlade under samma tak vilket öppnar upp både för nya samverkansformer och snabbare vårdflöden, säger Torbjörn Eriksson.

Jobba som Allmänspecialist/ST-läkare vid Gävle Strand Din hälsocentral. Klicka här för mer information och ansök. (Sista ansökningsdag har passerat)

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster

Alla möjligheter
Han får medhåll av Antoni Lesniak, allmänspecialist som har arbetat på hälsocentralen sedan i maj.
– Jag värvades av en kollega som tyckte jag skulle söka mig hit eftersom det är en fantastisk plats med mycket bra och kompetent personal i kombination med en trevlig miljö. Jag kan inte annat än hålla med och ser fram emot att vara med på den utvecklingsresa som flytten till Tullhuset kommer att innebära för verksamheten.
Även Alexandra Fisch, specialistläkare i dermatologi och studierektor vid Hudmottagningen, ser fram emot vad som komma skall.
– Den samlade vården öppnar upp helt nya möjligheter till samarbete och kompetensutbyte med de andra specialiteterna. Här finns stort utrymme och alla möjligheter, både vad gäller yta, kompetens och resurser.
Torbjörn Eriksson nickar instämmande.
– Vi är bara i början av en spännande resa och siktar på att med tiden bli en utbildningshälsocentral, vilket innebär att vi behöver anställa fler specialister som kan ge handledning till nästa generations läkare. Vi måste börja jobba med detta redan nu, så välkomna att söka hit. Gävles bästa utsikt får man köpet!

Jobba som Allmänspecialist/ST-läkare vid Gävle Strand Din hälsocentral. Klicka här för mer information och ansök. (Sista ansökningsdag har passerat)

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster

Gävle Strand Hälsocentral Tullhuset

Gävle Strand Hälsocentral i Tullhuset är en del av primärvården i Gävle som består av åtta hälsocentraler: Andersberg, Gävle Strand, Hamrånge, Hedesunda, Strömsbro, Sätra, Södertull och Valbo.

Kontaktperson:
Eva Söderhäll
Tel: 072-547 35 51
E-post: eva.t.soderhall@regiongavleborg.se

www.regiongavleborg.se