Presentation
Gamla tiders husläkare

Mobila Doktorn går hem hos alla

Publicerad 16 november 2021
Foto: Johan Marklund
Kajsa Gustavsson, ST-läkare i allmän­kirurgi och konsult hos Mobila Doktorn. Foto: Johan Marklund
Kajsa Gustavsson, ST-läkare i allmän­kirurgi och konsult hos Mobila Doktorn. Foto: Johan Marklund

– Att göra hembesök är utvecklande oavsett var du står i din läkarkarriär. Ju större specialisering, desto bättre att ibland utmana sig själv och gå in i den mer generella doktorrollen, säger Kajsa Gustavsson, ST-läkare i allmänkirurgi och konsult hos Mobila Doktorn.

Mobila Doktorn har med hjälp av modern teknik återinfört gamla tiders husläkare. En personlig vårdform där doktorn träffar patienterna i hemmiljö. Kajsa Gustavsson, som är i slutet av sin ST-utbildning i allmänkirurgi, har varit med från starten för drygt två år sedan.
– Jag tyckte det lät spännande och på den vägen är det, jag blev fast direkt. När jag möter patienter i deras hemmiljö finns tid att samtala om det allmänna måendet och livet runt omkring på ett sätt som inte är möjligt på en sjukhusmottagning. Uppdragen jag får via Mobila Doktorn är ett kul komplement till mitt andra ganska hektiska jobb på en akutmottagning.

Vi hoppas att du vill bli en del av vårt team!


Maila oss på info@mobiladoktorn.se eller hör av dig till oss på 010–179 87 00 så berättar vi mer om hur det är att arbeta med Mobila Doktorn.

Klicka här för att läsa mer om några av våra fler än 70 läkare runt om i landet

Känner du någon annan som skulle passa bra som hemläkare? Berätta gärna om oss!

Smart app
Mobila Doktorns upplägg går ut på att anslutna läkare ska ta de patientbesök som ligger nära deras eget hem. Med hjälp av en smart app väljer de vilken närmiljö de vill arbeta inom och anger när de vill få information om tillgängliga patienter.
– Jag tar uppdrag lite till och från, beroende på övrig arbetsbelastning och privat­liv. Ibland plingar det till i appen om ett hembesök i närheten. Om det passar så tar jag min läkarväska och går dit.
I väskan från Mobila Doktorn finns allt som behövs för att Kajsa ska kunna göra en undersökning och vid behov även ta blodprov, skicka remisser och skriva recept under besöket. Om frågetecken skulle uppstå finns det alltid någon att konsultera.
– Vid behov kan jag lätt komma i kontakt med vår medicinskt ansvarige läkare. Dessutom är vi ett brett spann kollegor från många olika specialiteter som via chatten kan fråga varandra om hjälp och råd.

Dubbel glädje
På frågan om hon kan rekommendera andra läkare att börja hos Mobila Doktorn kommer svaret snabbt.
– Ja, absolut! Det är givande att som läkare få känna att man faktiskt har tid, inte bara för att hjälpa en patient utan även för att lyssna. Ibland är det allt som behövs för att någon ska må lite bättre. Hembesöken får mig att växa i mitt yrke, de breddar min kompetens och gör mig glad. Därför kan jag verkligen rekommendera andra läkare, oavsett specialitet, att börja hos Mobila Doktorn.

Mobila Doktorn

Mobila Doktorn erbjuder en flexibel och personlig vårdform genom hembesök hos patienter och på arbetsplatser. Vi har 70 läkarkonsulter och finns i Sveriges 10 största städer. Som konsultläkare hos oss väljer du själv dina besök med bara några klick i Mobila Doktorns app. Ett perfekt komplement till din vanliga anställning.

www.mobiladoktorn.se