Presentation
Mobila Doktorn

Jobba med hembesök när det passar dig!

Publicerad 11 maj 2022
Foto: Johan Marklund
Jacob Simlund, ST-läkare i ortopedi och konsult hos Mobila Doktorn. Foto: Johan Marklund
Jacob Simlund, ST-läkare i ortopedi och konsult hos Mobila Doktorn. Foto: Johan Marklund

Vill du ha ett riktigt stimulerande extrauppdrag, där du besöker patienter i deras hem och möter alla sorters människor och diagnoser? På Mobila Doktorn väljer du själv hur mycket du vill jobba, och oavsett om du är erfaren specialist eller nylegitimerad kommer du att möta nya utmaningar och utvecklas tillsammans med kollegorna.

Alla läkare som börjar på Mobila Doktorn får inledningsvis en internutbildning kring hembesök, vi går igenom våra medicinska riktlinjer och vår digitala plattform. Utrustning och allt man behöver för uppdraget får man av oss. Det finns alltid ett stort nätverk om du har medicinska frågor. Att möta nya utmaningar och utvecklas i din läkarroll tillsammans med nätverket av övriga kollegor kommer att vara en del av din vardag.
Jacob Simlund, som är inne på sitt fjärde år som ST-läkare i ortopedi, har varit med som konsult på Mobila Doktorn sedan starten 2020. Konceptet med hembesök har blivit otroligt populärt bland både patienter och läkare. När Jacob började var det tre anslutna läkare. Idag finns det läkare över hela landet.
– Detta är det bästa extraknäcket man kan tänka sig. Det är roligt, intressant och man får en väldig bredd. Jag har tagit enstaka besök då och då eller ibland tio besök eller fler per vecka. Allt beror på hur mycket tid och möjlighet jag har, säger han.

Vi hoppas att du vill bli en del av vårt team!


Maila oss på info@mobiladoktorn.se eller hör av dig till oss på 010–179 87 00 så berättar vi mer om hur det är att arbeta med Mobila Doktorn.

Klicka här för att läsa mer om några av våra fler än 70 läkare runt om i landet

Känner du någon annan som skulle passa bra som hemläkare? Berätta gärna om oss!

Patientuppdrag
Jacob får sina uppdrag via vår app som signalerar när det finns en patientförfrågan. Du bestämmer själv i vilket geografiskt område du vill arbeta och hur många uppdrag du vill ta. När man accepterar ett uppdrag tar man sin läkarväska och åker dit. Väskan har den utrustning som behövs för basal provtagning och olika undersökningar. Vid behov skriver läkaren remiss exempelvis till röntgen eller specialist.
– Patienterna uppskattar verkligen möjligheten att få hembesök och det är väldigt tacksamt. Om det är svårare fall finns alltid expertkompetens här på Mobila Doktorn att konsultera tack vare att vi har en sådan mångfald av specialister som arbetar hos oss. Vi har även en chattgrupp där man kan få råd, berättar Jacob.

Omväxlande och flexibelt
För att arbeta på Mobila Doktorn krävs att du har svensk legitimation, men du behöver inte vara färdig specialist eller ha påbörjat en ST-tjänstgöring. Det är flexibelt, omväxlande och du styr helt och hållet själv var, när och hur mycket du vill jobba.
– Det spelar ingen roll om du är nylegitimerad eller erfaren överläkare, detta är ett otroligt kul och utvecklande jobb för läkare, säger Jacob. Jag kan verkligen rekommendera det till alla!

Mobila Doktorn

Mobila Doktorn erbjuder en flexibel och personlig vårdform genom hembesök hos patienter och på arbetsplatser. Vi har läkarkonsulter och finns runt om i hela Sverige. Då vi expanderar kraftigt behöver vi nu fler engagerade medarbetare. Som konsultläkare hos oss väljer du själv dina besök med bara några klick i Mobila Doktorns app. Ett perfekt komplement till din vanliga anställning.

www.mobiladoktorn.se