Presentation
Vuxenpsykiatrin Gävleborg

Framtidstro och utveckling i Gävleborg

Publicerad 9 maj 2023
Foto: Yvonne Ekholm
Imad Alwadi, ST-läkare i psykiatri vid Hudiksvalls sjukhus. Foto: Peter Engström. Ieva Matisone, överläkare på Söderhamns öppenvårdsmottagning. Foto: Yvonne Ekholm
Daniel Ahadpour, ST-läkare på öppenvårdsmottagningen vid Hudiksvalls sjukhus. Foto: Peter Engström
Imad Alwadi, ST-läkare i psykiatri vid Hudiksvalls sjukhus (Foto: Peter Engström), Ieva Matisone, överläkare på Söderhamns öppenvårdsmottagning (Foto: Yvonne Ekholm), Daniel Ahadpour, ST-läkare på öppenvårdsmottagningen vid Hudiksvalls sjukhus (Foto: Peter Engström)

Hög kompetens, god sammanhållning och en vilja att utvecklas är några av de saker som utmärker Gävleborgs vuxenpsykiatri. Som läkare i regionen har du inte bara möjlighet att påverka din egen framtid – du är även med och skapar framtidens psykiatri.

Det var vuxenpsykiatrins goda rykte som fick ST-läkare Imad Alwadi att söka sig till region Gävleborg.
– Jag letade efter en trygg ST-tjänst och hade hört att sammanhållningen såväl som ledarskapet och utvecklingsmöjligheterna på Hudiksvalls sjukhus var väldigt goda, säger han.
Imad fick anställning på psykosavdelningen i Hudiksvall men arbetar just nu på beroendemottagningen. Efter drygt två år inom psykiatrin i Gävleborg kan Imad konstatera att han hade fog för sina höga förväntningar.
– Jag har fått mer än vad jag förväntade mig. Under mina år som läkare har jag arbetat på flera olika kliniker över hela landet och det här är helt klart det bästa stället jag har varit på, säger han.
Förutom den goda arbetsmiljön träffar han dagligen en väldigt bred patientgrupp. Dessutom bidrar den välfungerande öppenvården till att arbetet på kliniken flyter på bra.
Ytterligare en viktig anledning till att han känner att han är på rätt plats är möjligheten att vara med och påverka utvecklingen av den psykiatriska vården.
– Till skillnad från större ställen där mycket redan är färdigutvecklat finns det här möjlighet att vara med och utforma framtidens psykiatri. Jag känner att mina tankar och idéer tas till vara och det är väldigt roligt att få vara en del av utvecklingen, säger Imad och berättar att han bland annat är delaktig i utformandet av den nya psykiatriska akutmottagningen.

Jobba med oss. Klicka på länkarna nedan för att se våra lediga tjänster


Är du specialistläkare? Klicka här

Är du ST-läkare? Klicka här

Delaktighet och utmaningar
Även Daniel Ahadpour, ST-läkare vid öppenvårdsmottagningen vid Hudiksvalls sjukhus, uppskattar framåtandan som finns i regionen.
– Det finns en vilja att ta till sig ny forskning och jag upplever att även vi ST-läkare får vara en del av utvecklingen, säger han.
Daniel började arbeta i Hudiksvall som nyutexaminerad läkare och han har trivts så bra att han har valt att stannat kvar. En stor anledning till att det var självklart för honom att söka en ST-tjänst här var den positiva arbetsmiljön och de spännande utmaningar han möter.
– Alla läkare känner varandra och alla medarbetare har en positiv inställning. Dessutom är det en utmanande arbetsplats. Psykiatrin här är mycket bredare än på ett större sjukhus där det finns fler nischade mottagningar, säger han.

Stora utvecklingsmöjligheter
Det var just längtan efter nya utmaningar som fick Ieva Matisone att lämna Lettland för en tjänst på Söderhamns öppenvårdsmottagning för tio år sedan. Idag är hon överläkare på mottagningen och chefsöverläkare i Hälsingland.
Ieva ser sig själv som en öppenvårdspsykiatriker och gillar bredden av arbetsuppgifter hon får på mottagningen.
– Det absolut bästa med mitt arbete är att jag kan göra skillnad för mina patienter och att jag faktiskt kan minska deras lidande, säger Ieva och berätta att hennes yngsta patient är 18 år medan hennes äldsta har fyllt 84 år.
Patienterna som Ieva möter lider av allt från ångestproblematik, affektiv, neuropsykiatrisk problematik till psykoser. Hon diagnostiserar, behandlar, gör uppföljningar och jobbar med utremittering. Dessutom går hon nattjourer inom slutenvården i Hudiksvall.
Det goda teamarbetet löper som en röd tråd genom samtliga delar av hennes arbete.
– Stämningen här på mottagningen är väldigt trevlig. Vi hjälper varandra och har ett väldigt bra samarbete, säger hon.
Ieva upplever att hon hela tiden utvecklas och utmanas och att det finns möjligheter att själv utforma sin tjänst.
– Det finns många olika vägar att gå. Vill du bli delaktig i större regionövergripande processer har du alla möjligheter. Jag upplever att läkarnas åsikter är något som aktivt efterfrågas, säger hon.

Jobba med oss. Klicka på länkarna nedan för att se våra lediga tjänster


Är du specialistläkare? Klicka här

Är du ST-läkare? Klicka här

Region Gävleborg – Vuxenpsykiatrin

Vuxenpsykiatrin Gävleborg består av heldygns- respektive öppenvård på flera orter. Vuxenpsykiatriska mottagningar och avdelningar finns i Bollnäs, Gävle, Hudiksvall, Sandviken och Söderhamn. Beroendevården tillhör även vuxenpsykiatrin, vilket underlättar vården av patienter som i många fall har både beroendeproblematik och psykiatriska behov.

regiongavleborg.se