Presentation
Region Dalarna Psykiatrin

En läkartillvaro med nära till allt

Publicerad 21 november 2023
Foto: Henrik Hansson
Martin Koloros, specialistläkare och bitr. verksamhetschef på Vuxenpsykiatrin Dalarna och Henrik Wolgast, specialistläkare inom barn- och ungdomspsykiatrin Dalarna. Foto: Henrik Hansson
Martin Koloros, specialistläkare och bitr. verksamhetschef på Vuxenpsykiatrin Dalarna och Henrik Wolgast, specialistläkare inom barn- och ungdomspsykiatrin Dalarna. Foto: Henrik Hansson

– Verksamheten är stor nog för att erbjuda goda utvecklingsmöjligheter och tillräckligt liten för korta kontaktvägar, vänlig atmosfär och stort kunnande. Dessutom är det nära till allt, säger Martin Koloros, specialistläkare och bitr. verksamhetschef på Vuxenpsykiatrin Dalarna.

Att arbeta inom Barn och Ungdomspsykiatrin eller Vuxenpsykiatrin i Dalarna innebär ett jobb med nära till allt. Martin Koloros beskriver det som att hitta hem.
– Jag arbetade tidigare i Göteborg. Flytten till Falun har inneburit ett intressant och utvecklande jobb i kombination med en aktiv fritid. Naturen finns runt knuten och det är lätt att gå ut i skogen för att vandra, plocka blåbär eller åka skidor. Allt det där gjorde jag under min uppväxt i Tjeckien och nu kan jag ge mina barn samma erfarenheter, det känns fint.
Även Henrik Wolgast, specialistläkare inom barn- och ungdomspsykiatrin Dalarna, är nöjd med sitt val. Efter att ha gjort sin AT- och ST-utbildning inom regionen arbetade han som specialist inom BUP Dalarna fram till 2016.
– Sedan gjorde jag en utflykt och jobbade bland annat inom HVB-hemsvärlden och som hyrläkare ett par år. Men jag saknade verksamheten, teamkänslan och möjligheten att vara med och påverka. I januari börjar jag som medicinskt ledningsansvarig läkare på BUP Dalarna där jag ska dela min tid mellan kliniskt arbete på mottagningen i Borlänge och verksamhetsutveckling.

Jobba inom psykiatrin i Region Dalarna. Klicka här för att se våra lediga tjänster

Många fördelar
På frågan om de kan rekommendera andra specialister eller ST-läkare att söka sig till psykiatrin i Dalarna kommer svaret snabbt.
– Absolut, säger Henrik. Eftersom vi inte har specialenheter för alla diagnoser på BUP får du som psykiater möta både enkel och väldigt komplicerad barnpsykiatri. Det är ett spännande jobb i en verksamhet som det satsas på.
Martin flikar in att det är ett gyllene tillfälle att vara med och utveckla psykiatrin i Dalarna för framtiden.
– Här finns också en stor öppenhet för individanpassade upplägg. Både BUP och VUP har länsgemensamma specialenheter vilket ger möjligheter till inriktning efter personligt intresse. Det är en dynamisk verksamhet där man som psykiatriker kan utveckla en spetskompetens och ändå behålla bredden. Den som gillar det och även vill ha trevliga arbetskamrater, stora utvecklingsmöjligheter och bra förmåner med en storslagen natur runt knuten ska absolut kontakta oss!

Region Dalarna – Psykiatri

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

BUP:s öppenvårdsmottagningar finns i Falun, Borlänge, Mora, Avesta och Ludvika. Slutenvård, akutteam samt några länsövergripande mottagningar finns i Falun.

VUP har öppenvårdsmottagningar i Mora, Malung, Rättvik, Falun, Borlänge, Gagnef, Ludvika och Avesta. Slutenvård finns i Falun och Säter.

regiondalarna.se