Bred kompetens, snabba kommunikationsvägar och god sammanhållning. Det finns många fördelar med att jobba på ett litet sjukhus. På Lycksele lasarett satsar man just nu på ett effektivare patientflöde och nya ändamålsenliga lokaler.
I Norrlands inland, med både skog och sjö runt knuten, hittar man Lycksele lasarett. Hit flyttade Mehzabin Kazi för ett och ett halvt år sedan för att göra sin specialisttjänstgöring i radiologi. Hon kände ingen och hade aldrig varit så långt norrut tidigare.
– Jag trivs fantastiskt bra och har fått nya hobbys som jag aldrig provat tidigare, både skidåkning och ridning. Allt är så tillgängligt, säger Mehzabin Kazi.
Specialistläkare anestesi – Kirurgiskt centrum, Lycksele (Sista ansökningsdag har passerat)
Specialistläkare ortopedi, Kirurgiskt centrum, Lycksele (Sista ansökningsdag har passerat)
Specialistläkare kirurgi, Kirurgiskt centrum, Lycksele (Sista ansökningsdag har passerat)
Bred kompetens
Som blivande radiolog gör hon dagligen bedömningar inom många av radiologins olika grenar, allt från thorax och buk till skelett och ultraljud.
– Det ger en väldigt bred grund redan från början. Det tror jag är svårt att skaffa sig på ett stort sjukhus, säger Mehzabin Kazi.
Jenny Pousette, blivande kirurg, stämmer in i bilden att arbetsuppgifterna är varierade och att man tidigt får ta ett stort ansvar.
– Det tror jag gör att man växer som läkare. Det är ju en stor fördel för oss kirurger som får möjlighet att operera mycket, säger hon.
Effektivt samarbete
Jenny Pousette bor i Lycksele tillsammans med sin familj och har erfarenhet av arbete på sjukhuset i Västerås. Det hon uppskattar allra mest med att jobba på ett mindre sjukhus är samarbetsklimatet där kommunikationsvägarna ofta är väldigt korta. Ett exempel kan vara att en patient behöver en medicinbedömning före en operation.
– Då är det bara att lyfta luren, oftast går det att lösa här och nu utan remiss, säger Jenny Pousette.
Nära till naturen
Även inom psykiatrin är kommunikationsvägarna korta, både inom sjukvården med till exempel ett gott samarbete med Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP). Men även till andra samhällsinstanser som kommun, socialtjänst och försäkringskassa.
– Det gör vårt arbete mycket smidigare. Det är väldigt tillfredsställande att lyckas rehabilitera en svårt sjuk patient tillbaka till ett väl fungerande liv, säger Dan Berntsson, psykiatriker som jobbat i Lycksele sedan två år tillbaka.
Han har jobbat på många större sjukhus under sin karriär men till slut fastnat för Norrland.
– Jag är en fiskemänniska och prioriterar naturen när jag är ledig. Jag har blivit väl bemött av mina kollegor som också slussat in mig i det sociala livet här, säger Dan Berntsson.
Specialistläkare anestesi – Kirurgiskt centrum, Lycksele (Sista ansökningsdag har passerat)
Specialistläkare ortopedi, Kirurgiskt centrum, Lycksele (Sista ansökningsdag har passerat)
Specialistläkare kirurgi, Kirurgiskt centrum, Lycksele (Sista ansökningsdag har passerat)
Lycksele lasarett är ett akutsjukhus med närmare 600 anställda och ett 80-tal vårdplatser. Upptagningsområdet på 40000 invånare är till ytan lika stort som Schweiz, och för att möta behovet av god tillgänglighet åt alla finns en väl utbyggd telemedicin.
Kontakt:
Anna Mattsson, HR
anna.v.mattsson@regionvasterbotten.se
www.regionvasterbotten.se