Presentation
Region Kalmar län Primärvården

Personligt, roligt och givande i Region Kalmar län

Publicerad 21 november 2023
Foto: Anna Broette / Studio Grafik
Sofie Dürango trivs i Region Kalmar län och på Mönsterås Hälsocentral. Foto: Anna Broette / Studio Grafik
Sofie Dürango trivs i Region Kalmar län och på Mönsterås Hälsocentral. Foto: Anna Broette / Studio Grafik

På Hälsocentralen i Mönsterås har ST-läkaren Sofie Dürango trevliga kollegor och ett roligt och varierande arbete. Dessutom är hennes specialisttjänstgöring både trygg och välplanerad.

Det var kärleken som förde Sofie Dürango till Region Kalmar. Hon hade hört mycket gott om Hälsocentralen i Mönsterås och det blev därför naturligt för henne att söka sig dit.
– Hälsocentralen hade stor läkarkontinuitet och hade även vunnit pris flera gånger på grund av sitt förbättringsarbete och sitt sätt att arbeta, säger Sofie.
Idag, snart fem år senare, kan hon konstatera att valet av både region och Hälsocentral var lyckat.
– Specialisttjänstgöringen i Region Kalmar är både trygg och uppstyrd. Vi har en personlig relation med personalen som planerar vår sidotjänstgöring. Vår studierektor är dessutom närvarande och snabb med att plocka upp förbättringsförslag, säger Sofie.
Arbetet på Hälsocentralen har levt upp till sitt goda rykte. Hennes chef är stödjande och hjälpsam och kollegorna är både erfarna och trevliga.
– Vi har arbetat ihop i ganska många år nu och har väldigt roligt ihop. Och om vi vill gå en viss utbildning, delta på en föreläsning eller en grupphandledning går det alltid att ordna, säger hon och berättar att de har regelbundna läkarträffar där de bland annat tipsar varandra om olika utbildningar.
Ytterligare något som hon tycker utmärker arbetsplatsen är viljan att utvecklas.
– Vi vågar prova nya arbetssätt och utvärderar dem, och förbättras lite hela tiden, säger Sofie.

Jobba med oss inom primärvården i Region Kalmar län. Klicka här för att se våra lediga tjänster

Stor variation
Att Sofie bor och arbetar i samma kommun ser hon som en fördel. Hon får en personlig kontakt både med kollegor och patienter. Mönsterås är dessutom delvis en glesbygdskommun och många av patienterna är äldre och har långt till närmsta sjukhus. Det innebär att Sofie många gånger får vara en problemlösare och ta stort eget ansvar.
– Varje vecka åker jag ut på hembesök. Vi brukar samordna så att anhöriga och kommunens sjukvårdspersonal möter upp och deltar alla samtidigt. Mötena brukar bli väldigt personliga och givande, säger hon.
Det Sofie gillar allra mest med sitt arbete är den stora variationen.
– Jag jobbar på längden, bredden och tvären. Jag lär känna mina patienter under lång tid och får möjlighet att leda och följa utredningar från början till slut, vilket är väldigt tillfredsställande. Jag har ett otroligt varierat arbete, säger hon.

Primärvården – Region Kalmar län

Primärvården Region Kalmar län erbjuder hälso- och sjukvård till hela Kalmar län. Vi finns både i större städer och på mindre orter. Med allmänmedicin som vår utgångspunkt ser vi människan i ett helhetsperspektiv och arbetar för att främja hälsa i alla möten.

regionkalmar.se